Primăria Capitalei cumpără 100 de dispozitive de testare antidrog pentru Poliția Capitalei/ Valoarea contractului este de aproape 1,7 milioane de lei

primaria Capitalei, primaria București

Primăria Capitalei a anunțat joi, pe SEAP, licitaţie pentru cumpărarea a 100 de dispozitive de testare antidrog, transmite Agerpres. Este vorba despre aparate pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, în valoare totală de 1.650.000 lei.

Pentru evaluarea ofertelor, componenta financiară va avea o pondere de 80%, iar perioada de garanţie 20% (trebuie să fie de minim 2 ani).

Durata contractului este de 180 de zile.

Ofertanţii vor face dovada că au livrat produse similare în ultimii trei ani la nivelul unuia sau mai multor contracte în valoare cumulată de minim 1.650.000 lei (exclusiv TVA).

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 17 iulie.

Consiliul General al Capitalei a aprobat în septembrie 2023 alocarea sumei de 2.000.000 lei pentru achiziţionarea a 100 de dispozitive de testare antidrog, care vor fi date în folosinţă gratuită Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Conform proiectului, iniţiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu, se aprobă implicarea Municipiului Bucureşti în acţiunea locală de combatere a consumului şi traficului de droguri prin achiziţia de aparate pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante.

Potrivit referatului de aprobare, la nivelul Capitalei se constată “o creştere alarmantă a consumului şi traficului de droguri, în special în rândul minorilor, fapte constatate în rapoartele Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”.

Municipalitatea nu dispune de structuri specializate în combaterea consumului şi traficului de substanţe stupefiante, dar “poate contribui semnificativ cu resurse pentru a pune la dispoziţie structurilor specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a mijloacelor de luptă împotriva acestui fenomen care dăunează grav” sănătăţii publice şi siguranţei locuitorilor oraşului, se subliniază în document.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti solicitase sprijin pentru găsirea unei modalităţi de achiziţionare de aparate în vederea determinării prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante.

“În prezent, la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti se află în dotare un număr de nouă aparate pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, dintre care opt aparate sunt utilizate la nivelul Brigăzii Rutiere şi un aparat este utilizat la nivelul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti”, explica atunci Poliţia Capitalei.

Comentarii

 1. Sună ca dracu:
  “100 de dispozitive de testare antidrog, care vor fi date în folosinţă gratuită Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”
  E un mod de a se sifona bani de Prrimaria Capitalei care in obiectul ei de activitate Nu are cumpararea de dispozitive antidrog.
  Care Primarie mai are acolo niste corupti care au interese.
  Nu înteleg de ce nu s-a bugetat de la bun inceput
  Direcţia Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti?
  Curtea de Conturi ce zice de această spalare de bani in numele combaterii drogurilor?😵
  Mai mult a da in folosință gratuita e o actiune nesăbuită fara logică si o risipa bugetara de 2 milioane lei!

 2. Au înnebunit terminații ăștia cu testele antidrog că și cum asta ar fi cea mai mare problemă a noastră. Vedem legi aberante care te lasă fără carnet și riști pușcăria dacă ai fumat un cui cu o săptămână în urmă. În primul rând ar fi trebuit să stabilească niște concentrații minime în sânge care să arate dacă omul era sub influență la momentul respectiv. Nu există nicăieri în lumea civilizată o lege de genul ăsta. Din păcate sunt aplaudați de majoritatea proștilor neinformați că de, așa este in țara lu’ Boss. Niște politicieni de doi bani, hoți și trădători!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *