Primarul Băluță de la Sectorul 4 face licitație pentru tablete pentru școala online cu 2 săptămâni înainte să înceapă anul școlar

copil, tableta, digital Sursa foto: Pixabay

Primăria Sectorului 4 din București a scos la licitație un contract-cadru de 43 de milioane lei (9 milioane euro – n.r.) pentru achiziția de tablete, laptop-uri, camere web și abonamente de date necesare elevilor și profesorilor de școală generală, gimnaziu și liceu pentru „Școala de acasă”, sistem folosit în ultimii doi ani în contextul pandemiei COVID – 19.  Sunt zeci de mii de echipamente care ar trebui cumpărate, pe parcursul unui an, iar ofertele vor fi deschise în 5 octombrie, la trei săptămâni după ce anul școlar 2021 – 2022 va fi început, în 13 septembrie.

Echipamentele vor fi predate atât elevilor, cât și profesorilor, fără a fi cedat însă și dreptul de proprietate asupra lor. Deteriorarea severă sau defectarea lor va fi imputată părinților și cadrelor didactice.

Ce vrea să cumpere PS4, condusă de edilul Daniel Băluță, sunt următoarele echipamente (sunt mai multe configurații pentru fiecare, conform caietului de sarcini – n.r.): „Tabletă școlară, inclusiv abonament de date 24 de luni de la livrare: min. 2buc și max. 28980 buc. –Laptop predare on-line cu licenta perpetua Microsoft Office sau echivalent si protectie antivirus 24 de luni de la livrare: min. 2buc si max. 1030 buc –Cameră web videoconferință pentru predare on-line: min. 2buc și max. 1030 buc. – Modem 4G și abonament de date, 24 de luni: min. 2buc si max. 1030 buc. – Suport mobil camera web videoconferință, laptop și ecran: min. 2buc si max. 1030 buc –Ecran LCD: min. 2buc si max. 1030 buc –Platformă educațională pentru gestionare predare on-line, licență pentru 24 de luni de la livrare: min. 2buc si max. 31726 buc Pt contractul subsecvent: -Tabletă școlara, inclusiv abonament de date 24 de luni de la livrare(alt tip de tablet față de primul lot – n.r.): min. 1buc si max. 14490 buc. -Laptop predare on-line cu licență perpetuă Microsoft Office sau echivalent și protecție antivirus 24 de luni de la livrare: min. 1buc si max. 515 buc.  – Camera web videoconferință pentru predare on-line: min. 1buc și max. 515 buc. – Modem 4G si abonament de date, 24 de luni: min. 1buc si max. 515 buc. -Suport mobil camera web videoconferinta, laptop si ecran: min. 1buc si max. 515 buc -Ecran LCD: min. 1buc si max. 515 buc -Platforma educationala pentru gestionare predare on-line, licenta pentru 24 de luni de la livrare: min. 1buc si max. 15863 buc.”

Criteriile de departajare pe care Primăria le folosește în evaluarea ofertelor sunt prețul (50%), capacitatea memoriei interne și a memoriei RAM – pentru tablete și laptop-uri, rezoluția camerelor și termenele propuse.

Achiziția este finanțată din fonduri europene nerambursabile și întârziată, fiind vorba de Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020.

Școlile și universitățile din România și lume au experimentat, în ultimul an și jumătate, sistemul de învățământ online, în care lecțiile se țin online de către profesorii, iar elevii au intervenții tot online. Pentru ca orele să decurgă cursiv, echipamentele folosite trebuie să fie performante, iar viteza internetului mare. Mai multe achiziții de echipamente specifice au fost făcute la nivelurile centrale și administrațiilor locale.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *