Primarul Constanței spune că litoralul românesc este extrem de sigur / De ce crede că a scăzut numărul turiştilor

mamaia, Constanta, turism, mare, litoral Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa, susţine că nu există niciun fel de pericol ca Marea Neagră să fie infestată cu holeră. ”Numai în Constanţa recoltăm din 20 de locuri diferite probe de apă, se fac analize microbiologice, nu e niciun fel de problemă”, a spus Vergil Chiţac, la Prima TV. De asemenea, edilul PNL susţine că numărul turiştilor de pe litoralul românesc a scăzut din cauza inflaţiei.

Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa, a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, cât este de sigur pentru un turist să vină în această vară pe litoralul românesc, după ce au circulat informaţii potrivit cărora e pericol de holeră în Marea Neagră.

”Extrem de sigur. Numai în Constanţa recoltăm din 20 de locuri diferite probe de apă, se fac analize microbiologice, nu e niciun fel de problemă (cu holera – n.r.). Eu nu merg pe teoria conspiraţiei întotdeauna. Viaţa m-a învăţat că încercând să-ţi explici unele lucruri care sunt inexplicabile, dar ajungi şi la ipoteza ”ignoranţă”, nu trece mai departe! Nu exclud nici varianta războiului hibrid, însă nu o îmbrăţişez 100%. Este o combinaţie între amândouă: şi ignoranţă, şi dorinţa de a transmite veşti negative. Consecinţele? Oamenii se interesează, citesc, se sperie, acţionează emoţional. Noi, românii, de multe ori acţionăm mai degrabă emoţional decât raţional”, a spus Vergil Chiţac în emisiunea Insider politic.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii

  1. Pe landa mocirla romaneasca sunt si alimentele contaminate, alterate si expirate ce provoaca uneori diaree, ameteli, frisoane, etc. Problema este la cabinetele medicale deoarece recomanda turistilor parasirea imediata a litoralului fara a face investigatii specifice.

  2. Extrem de sigur??? Serios?! Pe ce se bazeaza sau cum isi permite se declare asa ceva ,nu cumva este si specialist in domeniu de siguranta sanitata,? Eventual este un marketing pro litoral fara sa tina cont de efecte secundare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *