Primarul Nicușor Dan: Pasajul Doamna Ghica va fi gata la sfârșitul anului viitor

Carmen Radu iul. 23, 2021 0 comentarii
Pasaj Doamna Ghica 2

Primarul General al Capitalei Nicușor Dan a anunțat vineri că Pasajul Doamna Ghica va fi gata la finalul anului viitor. Pasajul suprateran este cel mai important proiect de infrastructură rutieră pe care îl derulează Primăria Generală.

„Am semnat în iunie un acord cu Primăria Sectorului 2, prin care noi punem 110 milioane de lei Primăria Capitalei şi Primăria Sector 2 pune 30 de milioane de lei şi în felul ăsta avem perspectiva să terminăm această lucrare. În această toamnă vom reuși să avem două benzi pe sens. Vom reveni la ce era înainte ca acest șantier să fie pornit: să avem 2 benzi pe sens pe toate laturile acestei intersecții. Procedura de achiziție a tablierului a fost declanșată, o să îl avem în primăvara anului viitor. La sfârșotul anului viitor o să avem întreaga lucrare terminată”, a declarat Nicușor Dan, în cadrul unei vizite pe șantierul pasajului din Sectorul 2.

La începutul lunii iulie, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că lucrările pentru construirea Pasajului superateran de la intersecţia Doamna Ghica din Bucureşti se reiau, după o pauză de peste o jumătate de an.

Gabriela Firea a început lucrările la pasaj în septembrie 2019 şi a promis inaugurarea până la finalul anului 2020

Lucrările pentru construirea Pasajului Doamna Ghica au început în septembrie 2019, antreprenor fiind Trustul de Clădiri Metropolitane, Companie din subordinea PMB, iar costul lucrărilor a fost stabilit la 110 milioane lei. În vara anului 2020, înainte de alegerile locale, fostul Primar General promitea inaugurarea pasajului până la finalul acelui an. Pe şantier însă, lucrările au încetinit şi chiar s-au blocat la un stadiu fizic de execuţie de sub 50% pentru că Municipalitatea nu a reuşit să asigure finanţarea lucrărilor.

Linie de tramvai între Pipera şi „cartierele dormitor”

În proiectul tehnic, Pasajul nu a fost prevăzut şi cu linie de tramvai care ar putea asigura transportul public între zona de business Pipera şi cartierele „dormitor” Pantelimon şi Titan. Atunci când a decis să acorde sprijinul financiar pentru reluarea lucrărilor, Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu a menţionat că linia de tramvai este necesară (n.r înseamnă reducerea carosabilului la o singură bandă pe sens).

Tot în Sectorul 2, o altă investiţie mult întârziată este parcarea tip Park&Ride de la Pantelimon / Granitul cu o capacitate de aproximativ 500 de locuri pe care Primăria Capitalei estimează să o inaugureze la început de toamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *