Primele mașini electrice ale producătorului de smartphone-uri Xiaomi vor fi produse din prima parte a lui 2024

Xiaomi Mix 4 captura youtube.com

Xia Jun Corp, care produce smartphone-urile Xiaomi, a anunțat prin intermediului CEO-ului Lei Jun, că își va produce propriile mașini în prima jumătate a anului 2024, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Potrivit Reuters, comentariile, care au fost făcute la un eveniment cu investitorii, au fost raportate mai întâi de presa locală și ulterior confirmate de companie.

Zang Ziyuan, director al departamentului de marketing internațional al Xiaomi, a postat de asemenea știrile pe contul său verificat Weibo.

Data marchează următoarea țintă majoră pentru noua divizie de vehicule electrice (EV) a companiei, pe care Xiaomi a anunțat-o oficial la începutul acestui an.

Acțiunile Xiaomi au crescut cu 5,4% la 22,5 dolari din Hong Kong, cea mai mare creștere procentuală zilnică din 12 mai, extinzând câștigurile pentru a treia sesiune consecutivă.

În martie, Xiaomi a declarat că se va angaja să investească 10 miliarde de dolari într-o nouă divizie de mașini electrice în următorii zece ani. Compania a finalizat înregistrarea afacerii unității sale EV la sfârșitul lunii august.

De asemenea, a intensificat angajările pentru unitate, deși încă nu a dezvăluit dacă va produce mașina independent sau prin parteneriat cu un producător auto existent. .

captura youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *