Primii bani cheltuiți din PNRR. Ministerul Dezvoltării anunță că a autorizat prima plată, de aproape 80.000 lei, pentru reabilitarea primăriei din Fălticeni

Redacția aug. 2, 2022 2 comentarii
bani calculator spaga mita euro

Ministerul Dezvoltării anunță că a autorizat prima solicitare de plată din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de 79.100 de lei, pentru reabilitarea și eficientizarea termică a clădirii Primăriei din municipiul Fălticeni, județul Suceava.

Acest proiect este finanțat în cadrul Componentei 5 – Valul renovării din PNRR, a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Attila. Contractul de finanțare a făcut parte dintre primele 7 contracte din România, finanțate din Planul National de Redresare și Reziliență, încheiate între autorități publice locale și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru renovarea integrată a clădirilor, în data de 7 iunie 2022.

„Primăria din acest municipiu este prima clădire care intră în procesul de renovare, cu finanțare din PNRR, și sper ca și celelalte instituții care au deja contractele semnate să se apuce de treabă cât mai repede!”, a declarat Cseke Attila.

Prin Componenta C5, România beneficiază de fonduri pentru eficientizarea energetică, asigurarea siguranței seismice și la incendiu a 4.333 blocuri de locuințe și clădiri publice. Ministerul asigură și o supracontractare cu 30% a acestor fonduri, în vederea accesării integrale de către România a finanțării europene.

Economedia a solicitat anterior BNR, Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerului Finanțelor să transmită sumele cheltuite până în prezent din avansul primit din PNRR. BNR și Ministerul Investițiilor ne-au solicitat să ne îndreptăm cererea către Finanțe, iar Finanțele nu ne-au răspuns, până la această dată, în ciuda insistențelor.

sursa foto: Unsplash

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *