Groupama este primul asigurător care a anunțat că va acoperi riscurile asociate COVID-19 doar pentru persoanele vaccinate

Redacția nov. 9, 2021 0 comentarii
vaccin vaccinare Covid coronavirus sursa Pexels

Groupama este prima companie de asigurări care anunță că va acoperi în mod derogatoriu riscurile asociate virusului Sars-CoV-2 doar clienților vaccinați cu schema completă, începând cu data de 15 noiembrie 2021. Începând cu martie 2020, compania a acordat aceste garanții tuturor clienților, atât vaccinați, cât și nevaccinați.

„Astăzi, din fericire, avem un vaccin care s-a dovedit a fi eficient în prevenirea infectării cu virusul Sars-CoV-2 şi foarte eficient în limitarea efectelor pe care acesta le are asupra organismului în cazul îmbolnăvirii. Am intrat, aşadar, într-o nouă etapă, în care responsabilitatea are un alt înţeles”, a declarat Călin Matei, Director General Adjunct Groupama.

Decizia Groupama se aplică în cazul Asigurărilor de sănătate şi Asigurărilor de viaţă.

Din această decizie de restrângere a acoperirilor pentru evenimentele cauzate de diagnosticarea cu Covid-19 doar pentru clienţii vaccinaţi sunt exceptate situaţiile în care acoperirile specifice Covid-19 sunt parte integrantă a condiţiilor contractului de asigurare, şi nu doar acoperiri derogatorii. În cazul contractelor de Asigurare pentru călătorii în străinătate, acoperirile rămân în continuare valabile, atât pentru persoanele vaccinate, cât şi pentru cele nevaccinate, conform scrisorilor de garantare actualizate periodic de companie.

Dovada vaccinării va fi solicitată clienţilor doar în cazul avizării unui eveniment asigurat cauzat de virusul Sars-CoV-2, în vederea plăţii indemnizaţiei de asigurare.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, Groupama a plătit despăgubiri în valoare totală de peste 3,9 milioane de lei pentru evenimente cauzate de infecţia cu virusul Sars-CoV-2, evenimente acoperite în mod derogatoriu pentru poliţele de asigurare de viaţă, asigurările de sănătate şi cele de călătorii în străinătate.

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.