Primul petrolier cu gaz lichefiat american a sosit în Bulgaria

GNL gaze naturale lichefiate Sursa foto: Linkedin / MOL

Primul petrolier cu gaz lichefiat american a sosit în Bulgaria. Ministerul Energiei de la Sofia a anunţat că au început deja operaţiunile de descărcare a combustibilului, scrie Darik News, citat Rador.

Informaţia privind sosirea mai devreme cu câteva zile a gazului lichefiat a fost furnizată de viceprim-ministrul Asen Vasilev. Într-un interviu special acordat postului de televiziune NOVA,Vasilev nu a precizat unde va acora nava.

„Din câte ştiu, în acest moment se descarcă şi folosim gazul de acolo”, a declarat vicepremierul. Experţii au explicat că durează aproximativ 18 ore pentru a goli combustibilul de pe navă. Grecia şi Turcia dispun de terminale în apropiere.

„Gazul lichefiat ajunge la un terminal, dar nu aşa cum ne aşteptam cu toţii la un terminal în Grecia, ci este descărcat la unul dintre terminalele din Turcia, existând un acord temporar, deoarece noi nu avem interconectare”, a explicat expertul în energie Vasil Nacev. Turcia dispune de patru puncte în care este posibilă descărcarea.

Sursa foto: Linkedin / MOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *