Problemele sectorului imobiliar chinez se extind și la dezvoltatorii cu o situație financiară considerată solidă

Imobiliare China pexels.com

Unul dintre cei mai solizi dezvoltatori imobiliari din China s-ar fi confruntat cu o încetare de plăți, ceea ce ar putea constitui un nou semnal că problemele sectorului imobiliar al țării, puternic îndatorat, sunt departe de a se sfârși, potrivit CNBC.

Acțiunile Shimao Group au căzut vineri, pentru scurt timp, cu peste 17% după ce agenția Reuters a informat că dezvoltatorul nu a reușit să plătească integral un credit. Acțiunile companiei au închis în scădere cu peste 5% pe bursa din Hong Kong, în condițiile în care marii dezvoltatori au închis în general pe verde.

Sectorul imobiliar din China se confruntă cu probleme importante după ce Beijingul a încercat să reducă dependența dezvoltatorilor de credite, în ultimii doi ani. Investitorii globali s-au concentrat în ultima perioadă pe problemele cu care se confruntă gigantul imobiliar Evergrande.

În ultimele luni, însă, alți câțiva dezvoltatori au început să se confrunte cu probleme de lichiditate.

“Motivul pentru care piața este un pic mai îngrijorată legat de acest dosar în comparație cu alți dezvoltatori care au avut probleme este că Shimao este considerat un nume relativ sănătos”, a explicat Gary Ng, economist la Natixis.

Acesta a subliniat că Shimao a îndeplinit toate cele trei criterii solicitate de Beijing pentru nivelul datoriilor dezvoltatorilor – așa-numitele „trei linii roșii” care impun limite ale datoriilor în raport cu fluxul de trezorerie, active și nivelurile de capital.

Shimao a plătit doar 755 milioane yuani dintr-un credit, fără a reuși să achite și restul de 645 milioane yuani (101 milioane dolari), potrivit unei note China Credit Trust consultată de Reuters.

Shimao și China Credit Trust nu au comentat informația.

pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *