Producătorul auto german Daimler va deveni Mercedes-Benz Group din 1 februarie

Redacția ian. 31, 2022 0 comentarii
steaua mercedes

Daimler va fi redenumit oficial Mercedes-Benz Group marți, pe 1 februarie. Schimbarea este cea mai recentă dintr-un șir de remanieri structurale pentru producătorul de automobile care și-a început viața ca Daimler-Benz în 1926. Marca Mercedes, numită după fiica unui antreprenor de automobile, a fost adoptată oficial de Daimler în 1902.

Acțiunile Daimler Truck AG, desprinsă din noua entitate Mercedes-Benz în decembrie anul trecut, au crescut ușor de la debutul lor pe piață la tranzacționarea vineri la 32,23 euro. Acțiunile Mercedes-Benz, la cele mai înalte niveluri din 2015 în noiembrie 2021, au ajuns la 74,25 euro în ziua divizării, dar au evoluat ușor mai scăzut de atunci, pentru a se tranzacționa la 71,15 euro.

„Investitorii ar putea începe să vadă Mercedes ca pe un tip Lucid Motors sau Tesla”, a spus Tom Narayan analistul auto european la RBC Capital Markets. „Dar Lucid și Tesla au început  de la 100% EV. Pentru Mercedes, trebuie să-ți transformi afacerea existentă ICE (motoare cu combustie internă) în vehicule electrice. Aceasta poate fi o limitare a cât de departe ar putea merge pe termen scurt”.

Daniel Schwarz, director de management la Stifel, a declarat că evaluările reflectă opinia că mărcile germane sunt în defensivă, forțate să-și protejeze cota de piață.

„Evaluarea Tesla se bazează pe presupunerea că Tesla va câștiga cote de piață de la producătorii germani, care nu au un potențial comparabil de creștere a veniturilor”, spune acesta.

Sursa foto: Daimler

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *