Producătorul de alternative vegetale la carne Verdino Green Foods a primit o finanțare de la BlackPeak Capital și vizează vânzări în creștere cu 100 mil. euro în cinci ani

Redacția nov. 5, 2021 0 comentarii
verdino

Verdino Green Foods, producător de alternative vegetale la produsele din carne, din Europa Centrală și de Est, își mărește capitalul cu ajutorul BlackPeak Capital, prin BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, și vizează o creștere a vânzărilor de 100 de milioane de euro în următorii cinci ani.

Infuzia de capital va permite Verdino să-și accelereze creșterea, favorizând consolidarea business-ului și expansiunea internațională. Ca urmare a acestei tranzacții, BlackPeak Capital va intra în acționariatul Verdino cu un pachet minoritar.

„Urăm bun venit noului nostru partener, BlackPeak, și suntem încrezători că unindu-ne forțele putem duce Verdino la următorul nivel, și anume, prezența globală”, spune Raul Ciurtin, co-fondator Verdino.

În doi ani de la lansare, Verdino a dezvoltat peste 60 de produse pe care le-a listat în peste 2.000 de magazine din România, Elveția, Olanda, Spania, Macedonia de Nord, Serbia și Marea Britanie. Totodată, compania și-a deschis reprezentanțe în cele mai mari două piețe europene – Germania și Marea Britanie – și a semnat acorduri de distribuție pentru alte 12 țări.

„Suntem impresionați de gama extinsă de produse Verdino, ale căror gust excepțional a fost confirmat deopotrivă și de premiile internaționale World Plant-Based Taste Awards 2021, și, mai ales, de dedicarea managementului în a implementa strategia ambițioasă de creștere a companiei. Alături de misiunea sa de a oferi consumatorilor – alternative vegetale la produsele din carne, Verdino are un impact pozitiv asupra mediului prin contribuția sa majoră la reducerea amprentei de carbon, bunăstarea animalelor și sustenabilitatea industriei alimentare. Suntem bucuroși să contribuim și să facem parte din această călătorie promițătoare”, a declarat Dorian Macovei, Managing Director BlackPeak Capital.

Verdino oferă alternative sustenabile la produsele din carne, pe bază de proteine de mazăre. Compania a fost înființată în 2019 de către Raul Ciurtin, fostul proprietar al Albalact, companie vândută către Lactalis și Eberhart Răducanu, ambii fondatori având o vastă experiență în industria alimentară și a băuturilor.

BlackPeak Capital a fost înființată în 2014 și vizează investiții de capital de creștere de 5-10 milioane euro în IMM-urile cu cea mai rapidă creștere din România, Bulgaria, Slovenia, Croația și Serbia. Al doilea fond al BlackPeak Capital, BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund este susținut de Fondul european de investiții în cadrul programelor COSME și JEREMIE, BERD, IFC, BCR Pensii și alți investitori instituționali privați europeni. BlackPeak Capital operează din patru birouri regionale din Sofia, București, Ljubljana și Viena.

Verdino este un brand românesc al companiei Verdino Green Foods din Alba ce produce alimente cu impact redus asupra planetei. Verdino vine ca alternativă vegetală la produsele din carne, folosind proteina de mazăre. Gama de produse Verdino include burgeri, mici, carne tocată, parizer, cârnăciori, salam, crenvurști, brânzeturi din ulei de cocos, pizza și specialități precum Mortadella cu fistic, Pepperoni și Bacon.

Sursa foto: Verdino

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *