Producătorul de camioane IVECO va începe testarea camioanelor autonome pe drumurile publice din Germania

Redacția feb. 2, 2023 0 comentarii
camion autonom Iveco Plus truck DE

Producătorul de camioane IVECO anunță, joi, că împreună cu Plus, furnizor de soluții de automatizare a condusului și de conducere autonomă, vor începe în această lună testările pe drumurile publice din Germania ale camioanelor autonome.

Ca parte din testare, companiile vor putea colecta date rutiere din trafic pentru a valida operațiunile vehiculelor autonome și vor începe să proiecteze producția în masa a acestora.

Germania este un lider și un creator de tendințe în ceea ce privește conducerea autonomă, așa că suntem încântați să lansăm programul nostru de testare publică într-o țară care a îmbrățișat de mult timp inovația tehnologică și impactul soluțiilor de siguranță, precum camioanele cu grad ridicat de automatizare. Aceasta este o fază importantă în planurile noastre de a aduce camioane semi-autonome în piață”., susține Marco Liccardo, Chief Technology & Digital Officer, Iveco Group.

Programul de testare pe drumurile publice va începe în Germania, pentru ca în lunile următoare să fie extins și în Austria, Italia și Elveția. Drumurile și condițiile de circulație unice din fiecare țară vor expune camioanele cu grad ridicat de automatizare la tipologii diferite de drumuri, condiții meteorologice și scenarii de condus variate. Acest lucru va ajuta la extinderea continuă a capacităților și caracteristicilor tehnologiei vehiculelor autonome.

Shawn Kerrigan, COO și Co-fondator al Plus, a declarat: „Experiența în lumea reală este o parte extrem de importantă a testării și validării tehnologiei noastre, pe măsură ce ne pregătim produsul de conducere autonomă pentru implementarea comercială în Europa. Având în vedere că numai în Germania există o lipsă acută de forță de muncă, de aproximativ 60.000 de șoferi de camion, soluția noastră de conducere autonomă, PlusDrive, va contribui la îmbunătățirea siguranței rutiere, la creșterea gradului de sustenabilitate și la reducerea provocărilor legate de recrutarea și reținerea șoferilor, cu care se confruntă transportatorii din întreaga Europă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *