Producătorul de smarphone-uri Xiaomi intră oficial în industria auto și promite investiții de 10 miliarde de dolari în vehicule electrice

xiaomi, smartphone Sursa foto: Pixabay

 

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi Corp a intrat oficial în industria auto, după ce a depus o cerere pentru o nouă afacere în domeniul vehiculelor electrice smart (EV), transmit Xinhua şi Reuters. Iniţial, firma va investi 1,52 miliarde de dolar într-o subsidiară deţinută integral, iar în următorii zece ani investițiile vor ajunge la zece miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Luni, Xiaomi a inaugurat noua sa fabrică din Istanbul, Turcia, unde va angaja aproximativ 2.000 de persoane. Capacitatea anuală de producţie a fabricii va fi de cinci milioane de smartphone-uri. În trimestrul trei din 2020, Xiaomi a devenit cel mai bine vândut brand de smartphone-uri din Turcia, a anunţat platforma online Teknosafari.

Informația că Xiaomi Corp este în discuții cu Great Wall Motor pentru a se lansa în producția de mașini electrice a fost făcută publică încă de săptămâna trecută.  Acțiunile producătorului de smartphone au crescut cu peste 9%, după anunțul Reuters. Acțiunile Great Wall pe bursa din Hong Kong s-au apreciat cu peste 15%. Xiaomi, unul dintre cei mai mari producători de smartphones din lume, inteționează să producă mașini electrice sub brandul său într-una din uzinele Great Wall din China. Xiaomi va viza producția de masă, la fel cum a procedat și cu produsele electronice lansate pe piață.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *