Producătorul german de soluții software SAP lansează un program de atragere de angajați refugiați din Ucraina

job, angajare, candidat Sursa foto: Dreamstime Casaalmare

Compania germană specializată în soluții software de business SAP anunță că lansează un program de recrutare și onboarding, cu scopul de a ocupa pozițiile vacante din rețeaua sa cu refugiați din Ucraina.

Inițiativa își propune să atragă oamenii potriviți dintre refugiații calificați și să le ofere oportunități de angajare în cadrul SAP, în țări precum România, Germania, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Polonia și Slovacia.

Ca parte a programului, SAP a lansat o pagină dedicată online pentru a evidenția posturile vacante relevante pentru refugiații din Ucraina, pentru a răspunde tuturor întrebărilor, precum și pentru a oferi posibilitatea de înregistrare a interesului acestora fără a solicita încărcarea tuturor documentelor relevante.

Rolurile disponibile includ funcții de inginerie software, vânzări, pre-vânzare, consultanță și funcții de suport, cum ar fi HR și finanțe. Ca parte a inițiativei SAP „Pledge to Flex”, angajații pot lucra și în mod flexibil. Dacă sunt recrutați, angajații ucraineni care au fost nevoiți să se mute din cauza conflictului în curs vor beneficia și de suportul unui coleg ucrainean, sprijin pentru sănătate mintală, cursuri tehnice dedicate și de învățare limbi străine, pachete pentru îngrijirea copiilor (în unele țări) și opțiuni de plată în avans.

„Mizăm pe faptul că unele dintre posturile noastre vacante vor fi potrivite pentru o parte dintre cei care fug în acest moment de tragedie. Făcând tot ce putem pentru a accelera procesul de recrutare, putem începe să oferim acestor oameni siguranță și sprijin”, a declarat Cawa Younosi, șejul proiectului și Global Head of People Experience în cadrul SAP.

Angajații SAP s-au implicat deja în oferirea de adăposturi pentru aproximativ 4.000 de refugiați din Ucraina, în țările vecine

Sursa foto: Dreamstime Casaalmare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *