Producătorul român de materiale de construcții Teraplast deschide un centru de distribuție în Galați, care va deservi zona de sud-est a României: „Proximitatea joacă un rol major în lanțul logistic”

Redacția feb. 6, 2023 0 comentarii
Depozit TeraPlast Galati

Producătorul român de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa anunță că deschide un nou depozit în sud-estul țării, în Galați, unitatea urmând să funcționeze ca un centru logistic de aprovizionare și livrare rapidă și eficientă pentru județele Galați, Brăila, Tulcea, Vrancea, Ialomița și Constanța. Depozitul este operațional de la începutul acestui an.

Locația este situată la ieșire din Galați pe E87 (zona Gării Barboși), cu acces rapid la centura orașului, aspect cheie pentru eficientizarea transportului mărfurilor.

Logistic, există 5.000 de metri pătrați de platformă betonată, o hală recent construită de aproximativ 1.500 metri pătrați și echipamente de manipulare a mărfurilor.

„Proximitatea joacă un rol major în lanțul logistic. Prin noua locație din Galați vom fi mai aproape de clienții liniei de business Instalații din sud-estul țării, mai rapizi în livrări și mai accesibili. Partenerii TeraPlast găsesc în depozitul nostru produse pentru sistemele de instalații pentru apă, gaze naturale și canalizare, dar și pentru instalații interioare sau sisteme pentru instalații electrice. Grupul nostru se dezvoltă continuu, iar întărirea forței de distribuție contribuie la consolidarea avantajelor competitive ale liniei de Instalații”, a declarat Ovidiu Gurău, director comercial TeraPlast.

Unitatea va face livrări către clienții TeraPlast din regiune, dar va reprezenta și o oportunitate de aprovizionare rapidă pentru cei care vor să ridice marfa direct din depozit.

TeraPlast are în momentul de față 7 puncte de distribuție proprii pe teritoriul României. Depozitul din Ungaria este, de asemenea, operațional.

Grupul TeraPlast este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack și Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București și, din septembrie 2021, în indicii Small Cap și Global All Cap ai FTSE Russell. În cadrul evaluării Vektor în baza a 12 criterii de comunicare în relația cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut nota maximă, 10, pentru al patrulea an consecutiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *