Producătorul român de tevi din oțel fără sudură Artrom Steel Tubes, cu sediul în Slatina și Reșița, deținut anterior de proprietari sârbi, va fi preluat de GLGH Steel, o subsidiară a Great Lakes Global Holdings (GLGH), o companie de investiții cu sediul în Chicago, Illinois, a anunțat compania într-un comunicat de presă. Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Fondatorul și Managing Partner GLGH, Adam Hitchcock, a declarat: „Suntem încântați de realizarea acestei achiziții. Artrom Steel Tubes S.A. este o companie industrială puternică, modernă cu sediul în România, cu perspective de viitor și potențial global. Sperăm să-i susținem creșterea în anii următori, în dezvoltarea de noi piețe în Europa, America de Nord și nu numai.”

Acordul de cumpărare de acțiuni pentru achiziția Artrom a fost încheiat în noiembrie între GLGH Steel și foștii proprietari sârbi ai Artrom. Tranzacția este supusă aprobărilor de reglementare necesare din partea autorităților române.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

„Deoarece suntem interesați să explorăm noi oportunități pentru Artrom sperăm ca noul guvern să poată face cât mai repede posibil pașii necesari pentru a permite Artrom să își desfășoare activitatea în mod normal. În cazul în care aceste condiții vor fi îndeplinite, suntem încrezători că Artrom se poate lansa pe o nouă traiectorie de afaceri, concentrându-se pe domenii strategice precum producția pentru industria de apărare și decarbonizarea, care necesită investiții substanțiale din partea grupului nostru”, a spus Hitchcock.

Compania americană transmite că tranzacția va proteja mii de locuri de muncă din regiunea de sud a României, în special cele din județele Olt și Caraș-Severin, și că economia locală va fi stimulată de o infuzie de capital de milioane de dolari în următorii ani, în timp ce compania va beneficia de un flux de investiții, care să permită să dezvolte și să extindă alte linii de producție pentru a accesa noi piețe.

Adrian Popescu, Președintele Consiliului de Administrație al Artrom, „a mulțumit foștilor proprietari pentru eforturile lor diligente în conducerea companiei printr-o perioadă dificilă” și „și-a exprimat entuziasmul față de viitorul alături de noii investitori – un viitor axat pe implementarea fără întârziere a planurilor de dezvoltare ale companiei.”

În prezent, Artrom Steel Tubes S.A. are peste 2.000 de angajați și este lider de piață în producția de țevi fără sudură din oțel.

Înainte de a fonda GLGH, Hitchcock a fost director general la Guggenheim Partners, o firmă de consultanță și investiții, cu peste 300 de miliarde de dolari în active gestionate la nivel mondial. Înainte de a intra în industria financiară, a slujit în Guvernul SUA, la Casa Albă în Biroul șefului de cabinet al Președintelui SUA (Chief of Staff of US President)și Consiliul Consilierilor Economici. Anterior a fost membru al Consiliului pentru Climă la Banca de Export-Import din Statele Unite.