Producția auto din România în septembrie, în scădere puternică față de anii precedenți din cauza crizei semiconductorilor

Dacia, Mioveni Sursa foto: Uzina Dacia-Mioveni / Imagine oficială

Producția auto din România în luna septembrie a fost de 29.077 autoturisme, cu mult sub cele înregistrate în septembrie 2020 (57.846 autoturisme) și 2019 (37.153 unități), potrivit datelor furnizate de Asociația Contructorilor (ACAROM).

Scăderea de producție a venit pe fondul celor două opriri din luna septembrie a actiității uzinei Dacia de la Mioveni (cinci zile la începutul lunii septembrie și două zile la finalul lunii), din cauza crizei semiconductorilor. „Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. Depunem toate eforturile pentru a limita impactul asupra producției și lucrăm într-un ritm susținut cu furnizorii noștri. Avem celule de criză la nivelul direcțiilor de Supply Chain și Achiziții și implementăm toate măsurile adecvate”, arătau reprezentanții Dacia în septembrie.

Din totalul autoturismelor produse în România în luna septembrie, 21.921 de unități au ieșit pe poarta uzinei Dacia de la Mioveni, iar 7.156 de unități – la uzina Ford din Craiova.

Productia de autoturisme în Romania în primele nouă luni ale anului 2021 a ajuns la volumul de 315.115 unități, potrivit Acarom. Pe marci, productia in perioada ianuarie – septembrie 2021 se prezinta astfel:

DACIA: 194.497 unitati
FORD: 120.618 unitati

Foto: Uzina Dacia-Mioveni / Imagine oficială

 

Sursa foto: Uzina Dacia-Mioveni / Imagine oficială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *