Producția de autoturisme rămâne constantă, sub 40.000 de unități, pe o piață lovită de criza globală de semiconductori

ford, masini, fabrica, auto

Producția de autovehicule din România a rămas sub 40.000 de unități pe lună, în martie, arată cifrele publicate de Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), în contextul crizei globale de semiconductori, care a dus la suspendarea temporară a producției și în fabricile din România.

În luna martie 2021, au fost produse în România un număr de 39.986  autoturisme, după o producție de 39.372 autoturisme în februarie. Dintre acestea 24.077 unități au fost produse în uzina DACIA de la Mioveni și 15.909 unități au fost produse de uzina FORD de la Craiova.

Comparația cu anul trecut este imposibil de realizat, din moment ce ACAROM nu a publicat informații privind producția din martie 2020, lună marcată în mare parte de restricții odată cu debutul pandemiei. Este important de menționat însă că în toată perioada martie-aprilie 2020 au fost produse în România doar 32.033 autoturisme.

În primele trei luni ale anului 2021, producția de autoturisme în România se situează la un volum de 117.789 unități.  Pe mărci, producția în perioada ianuarie – martie 2021 se prezintă astfel:

  • DACIA: 64.065 unități
  • FORD: 53.724 unități

Producția constantă vine în contextul crizei globale de semiconductori, care a dus la suspendarea temporară a producției și în fabricile din România, în acest început de an. Ford Craiova anunța, în februarie, că suspendă producţia de vehicule şi motoare pentru opt zile, ca urmare a problemelor legate de furnizarea de semiconductori care afectează o mare parte din industria auto globală. Dacia a suspendat, de asemenea, producția pentru câteva zile în februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *