Profit.ro: 11 companii, printre care OMV Petrom și Romgaz, ar fi interesate de prima exploatare offshore nouă de gaze din Marea Neagră

sonda offshore sursa ExxonMobil Foto: Sondă offshore / ExxonMobil

11 companii ar fi interesate de prima exploatare offshore nouă de gaze din Marea Neagră, conform Profit.ro. Gigantul american Carlyle, cel mai mare administrator de active de tip private equity din lume, și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), acționari ai Black Sea Oil&GAS (BSOG), urmăresc asocierea cu o terță parte sau chiar vânzare.

Profit.ro a anunțat la începutul lunii noiembrie că fondul de investiții Carlyle și BERD au solicitat instituțiilor abilitate din România crearea unei camere de date a proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD) și că OMV Petrom este interesată să o acceseze, vizând o potențială achiziționare a companiei. Surse din piața energiei au declarat acum pentru Profit.ro că 11 companii, printre care OMV Petrom, dar și Romgaz, au solicitat accesul în camera de date.

Nu toate cele 11 companii care au cerut accesul în camera de date sunt în mod real interesate de achiziționarea BSOG, o parte dintre acestea vizând doar o asociere sau fiind interesate doar de datele privind rezervele din zonă. Suma solicitată pentru vânzarea BSOG este de 800 de milioane de euro, susțin sursele Profit.ro.

 

 

 

 

Foto: Sondă offshore / ExxonMobil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *