Profit.ro: România cere clarificări Comisiei Europene privind modul în care trebuie aplicată taxa de solidaritate în energie după ce OMV Petrom a spus că nu se află printre cei care ar trebui sa o achite

OMV sigla sursa site oficial sursa foto: Site oficial

Ministerul Finanţelor cere Comisiei Europene clarificări în privinţa regulamentului european transpus în legislaţia naţională, prin ordonanţa adoptată la final de decembrie, pentru introducerea contribuţiei de solidaritate, o suprataxă asupra companiilor din sectoarele petrol, gaze şi cărbune, au declarat surse guvernamentale pentru Profit.ro.

Clarificările vizează modul în care este calculată această taxă, inclusiv din perspectiva cifrei de afaceri, şi ar putea fi decisive în stabilirea poziţiei autorităţilor fiscale în cazul OMV Petrom, companie care a transmis că nu este obligată să achite această taxă.

Deşi solicitarea Ministerului Finanţelor este una la modul general, demersul a fost determinat, cel mai probabil, de anunţul companiei OMV Petrom că nu va plăti contribuţia de solidaritate în România, explicând că veniturile din extracţia hidrocarburilor şi rafinare nu depăşesc 75% din cifra de afaceri, arată Profit.ro.

Ministrul de Finanţe Adrian Câciu a declarat, ulterior: „Această ordonanţă de urgenţă nu e împotriva sau referitoare la vreo companie în mod expres. E vorba de toate companiile care au activitate în domeniul respectiv”.

sursa foto: Site oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *