Profitul ExxonMobil s-a triplat, ajungând la un nivel record de 20 de miliarde de dolari, pe fondul creșterii prețurilor la energie

Redacția oct. 28, 2022 0 comentarii
sonda offshore sursa ExxonMobil

ExxonMobil a raportat vineri profituri trimestriale record de aproape 20 de miliarde de dolari, beneficiind de prețurile ridicate ale petrolului și gazelor naturale, pregătind terenul pentru o nouă confruntare cu administrația Biden pe tema costului combustibilului la pompă, scrie Financial Times.

Președintele Joe Biden a criticat anul acesta Exxon pentru că face „mai mulți bani decât Dumnezeu”. După ce Shell a raportat joi un profit trimestrial de 9,5 miliarde de dolari – al doilea cel mai mare profit trimestrial din istorie – el a criticat compania petrolieră britanică pentru că a anunțat că intenționează să își majoreze dividendele, „astfel încât profiturile să se întoarcă la acționari, în loc să meargă la pompă și să scadă prețurile”.

ExxonMobil a raportat un profit net de 19,7 miliarde de dolari în al treilea trimestru, sau 4,68 dolari pe acțiune, aproape triplu față de cel de 6,8 miliarde de dolari, sau 1,57 dolari pe acțiune, obținut în urmă cu un an.

Competitorul direct al lui ExxonMobile, Chevron, a înregistrat în al treilea trimestru un profit de 11,2 miliarde de dolari, sau 5,78 dolari pe acțiune, a fost cu 84% mai mare decât profitul net de 6,1 miliarde de dolari, sau 3,19 dolari pe acțiune, înregistrat cu un an înainte.

Foto: Sondă offshore / ExxonMobil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *