Proiect: Asigurarea obligatorie a locuințelor se va scumpi de la 100 la 130 de lei pe an / Nivelul primei de asigurare este neschimbat din 2008/ ASF spune că va crește și nivelul despăgubirilor

asigurare locuinta Foto: Pixabay

Valoarea primei obligatorii de asigurare a locuinţei ar putea fi majorată de la 100 lei la 130 lei, conform unui amendament la proiectul de modificare şi completare a Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, care a fost aprobat de Comisia economică a Camerei Deputaţilor.

Amendamentul a fost depus de compania de asigurări PAID.

Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară Cristian Roşu, care a fost prezent la şedinţa comisiei, a explicat, după reuniune, că această majorare este necesară din cauza inflaţiei.

“(Valoarea primei) a fost stabilită în anul 2008. Din acel moment şi până în 2023, toată perioada de inflaţie care a fost în aceşti ani, nu a mai fost înglobată, iar compania de asigurări PAID trebuie să-şi constituie rezerve, a afirmat Roşu.

Întrebat de ce valoarea despăgubirilor în caz de calamitate a rămas 20.000 euro, el a spus că şi această valoare va fi modificată în perioada următoare.

“În acest moment, se renegociază contractele de reasigurare după cutremurele din Turcia şi Siria, toate companiile mari de reasigurări, că sunt foarte puţine care asigură dezastre, şi-au scumpit foarte mult aceste reasigurări, drept pentru care nu putem încă să vedem care ar fi costul acestei asigurări. (…) Şi aceste valori de 20.000 euro şi de 10.000 euro vor fi crescute în perioada următoare, dar după ce vom ştii exact care sunt noile viziuni ale reasigurătorilor, pentru că dezastrele trebuie neapărat reasigurate”, a completat vicepreşedintele ASF.

El a arătat că suma de 20.000 de euro este acordată în condiţiile de daună totală, menţionând că “şi în cutremurele care au fost în Gorj nu s-au semnalat daune totale”.

Potrivit lui Roşu, “în perspectiva următoare, aceste sume se vor majora cu siguranţă”, dar nu se poate spune cu ce procent, având în vedere noile evaluări.

“Am avut întrebări pertinente din partea mai multor oameni care au spus: domnule eu stau la etajul 10 în vârful unui deal, niciodată nu o să vină apa la mine să-mi ia blocul. De aceea, sunt şi sumele mici de 130 lei, ele funcţionează pe un principiu al mutualităţii”, a adăugat vicepreşedintele ASF.

Întrebat în legătură cu faptul că nu se poate repara cu 20.000 euro structura unui imobil afectat, Cristian Roşu a răspuns: “Trebuie să ne gândim că o casă trebuie să aibă şi asigurare facultativă. Noi discutăm de un minim necesar în care poţi să ajuţi”.  

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. La expertizele MLPAT falsificate de prietenul lui Sorin Oprescu si nu numai, la proiectele falsificate, la structurile falsificate, la avizele/autorizatiile ISC falsificate de suveicile lui Racovita, si la avizele/autorizatiile ISU falsificate de teroristii lui Iamandi, statul si firmele de asigurari intra instantaneu in faliment dupa un eveniment major si daca le-ar tripla.

  2. ASF ar trebui sa-și reduca salarii, prime, îndemnizații cu 50%!
    Sa acopere pierderea facuta urmare nesupavegherii pietei de asigurari!
    Sau:
    Desfiintati ASF si creati un organism national cu 25 de oameni care sa nu fi lucrat niciodata in ASF!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.