Proiect-pilot la Aeroportul Otopeni: Flux rapid pentru pasagerii cu pașapoarte biometrice / CNAB recomandă pasagerilor să vină cu trei ore înainte de decolare

Otopeni

Pasagerii care dețin pașapoarte biometrice pot folosi culoarul rapid pentru control automat, transmite Compania Aeroporturi București. Este un proiect-pilot funcțional doar la orele de vârf în contextul aglomerației de la cel mai mare aeroport al țării. În primele patru luni, la Otopeni s-a înregistrat un trafic aerian record, peste 4 milioane de pasageri, chiar peste valorile din primele patru luni ale anului 2019, anul cu vârful de 14 milioane de pasageri.

„Începând cu data de 26 mai, în aerogara Plecări internaționale a aeroportului Henri Coandă s-a deschis fluxul rapid de control pentru pasagerii posesori de pașapoarte biometrice. Acest proiect-pilot va funcționa, pentru început, doar în intervalele orare cu vârf de trafic, adică atunci când fluxul de pasageri este maxim, și va facilita accesul rapid al pasagerilor posesori de pașapoarte biometrice pe o linie de control de securitate dedicată, direct la porțile de control automat de frontieră (ABC – Automatic Border Control). Fluxul pentru pașapoarte biometrice se află în zona veche a aerogării Plecări și este semnalizat pentru a fi identificat rapid de către pasageri. Operaționalizarea acestui flux suplimentar se adaugă măsurilor luate ce către CN Aeroporturi București pentru extinderea capacității de procesare a pasagerilor, în contextul creșterii semnificative a traficului aerian în perioada post-pandemică”, arată CNAB.

Compania Aeroporturi București recomandă pasagerilor să se prezinte la Otopeni cu trei ore înainte de decolare.

„Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în primele patru luni ale anului 2023, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 4.283.687 pasageri și 37.888 mișcări de aeronave (aterizări și decolări).

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului în primele patru luni ale acestui an a înregistrat o creştere relevantă, de 38.7%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 14 milioane de pasageri în întreg anul 2023.

Având în vedere creșterea accelerată a numărului de pasageri, este posibil să apară, în anumite momente ale zilei, aglomerări pe fluxurile de plecări. Astfel, în vederea asigurării condițiilor optime pentru îmbarcarea la timp în aeronavă, recomandăm pasagerilor să își ia măsurile necesare pentru a se prezenta din timp la aeroport, cu 3 ore înaintea decolării, și să dețină toate documentele necesare, așa cum le este solicitat de către compania aeriană transportatoare. Cele mai multe aeroporturi europene și din întreaga lume se confruntă perioada de vară cu o situație similară, evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Bucureştiului înscriindu-se în tendinţa generală înregistrată la nivel european”, a mai precizat CNAB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *