Proiecte industriale și logistice de peste 4 miliarde de lei pe harta națională (Raport)

constanta business park victa foto

În luna octombrie au fost identificate 691 de proiecte din domeniul industrial la nivel național, conform datelor IBC Focus, companie de consultanță care monitorizează șantiere. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 2,76 milioane de metri pătrați, iar valoarea investițiilor se ridică la 4,26 miliarde de lei.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Bihorul (76 proiecte) și Ilfovul (53 proiecte).

Cele mai multe investiții industriale monitorizate în ultima lună sunt spații de depozitare (378 proiecte). De asemenea, au fost identificate și 233 spații de producție, 46 spălătorii auto, 69 proiecte de zoo/bio tehnie și 87 ateliere de reciclare.

În luna octombrie au fost monitorizate 5 proiecte în stadiul de intenție, 9 în proiectare, 417 în autorizare, 87 înainte de execuție, 89 în construcție, 30 în stadiul de amenajare și 54 finalizate.

Peste 89% dintre proiectele industriale monitorizate în luna octombrie sunt private. Mai exact, au fost identificate 620 investiții private, 17 publice și 54 cu finanțare public-privată.

Printre cele mai mari șantiere în lucru e cel pentru un parc mixt – cu hale de depozitare și logistică, spații comerciale, spații de cazare și alimentație publică – Constanța Business Park, realizat în mai multe faze. E în lucru și un ansamblu logistic de 100.000 mp în Ilfov: hale de depozitare, producție, logistică și spații depozitare – CTPark Bucharest North. Tot în Ilfov, e în lucru proiectul unui parc logistic, cu hale industriale și spații de birouri – Chitila Logistic Hub, de 77.000 mp.

Volumul spațiilor logistice și industriale închiriate în primele nouă luni ale anului a totalizat 562.000 metri pătrați, în ușoară scădere, de 3%, față de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor firmei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox. Activitatea de închiriere a fost susținută în mare parte de cererea nouă, care a reprezentat 86% din volumul total tranzacționat.

Foto: Constanta Business Park, Victa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *