Promisă de 10 ani, modernizarea DN 7 Bâldana – Titu începe la 1 septembrie. Centrul Tehnologic Renault de la Titu așteaptă lărgirea șoselei la 4 benzi încă din 2010

DN 71 Bâldana

Modernizarea Drumului Național 7 între localitățile Bâldana și Titu, o investiție promisă de un deceniu începe mâine, 1 august, cu etapa de proiectare care va dura 6 luni, iar din primăvară, după aprobarea proiectului tehnic, urmează deschiderea șantierului. Lărgirea la 4 benzi a tronsonului dintre localitățile dâmbovițene a fost promisă de multe ori inclusiv constructorului Renault care a inaugurat în 2010 Centrul Tehnologic de la Titu.

Contractul pentru modernizarea tronsonului Bâldana – Titu de pe Drumul Național 7 București – Pitești a fost semnat în martie cu asocierea SOCIEREA COSEDIL SPA – CHIRULLI ANDREA IMPRESA INDIVIDUALE – S.C. TOTAL ROAD S.R.L. – S.C. BIT INVEST S.R.L, constructorul din Italia având la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 20 de luni pentru execuție. DN 7 este drumul vechi care duce din București la Pitești și mai departe spre Sibiu pe Valea Oltului. Este un contract de 242 de milioane lei fonduri europene, pentru lărgirea la patru benzi a unui segment de aproximativ 21 km.

Vor fi construite patru poduri noi, iar alte trei vor fi reparate, a transmis șeful CNAIR, Cristian Pistol.

„Mâine, 1 septembrie, începe proiectarea pentru lărgirea la 4 benzi a DN7, Bâldana – Titu! ASOCIEREA COSEDIL SPA – CHIRULLI ANDREA IMPRESA INDIVIDUALE – S.C. TOTAL ROAD S.R.L. – S.C. BIT INVEST SRL., a primit deja ordinul de începere și în decurs de 6 luni trebuie să finalizeze Proiectul Tehnic. După încheierea acestei etape se va intra în faza de execuție a lucrărilor care va dura 20 de luni. Valoarea contractului este de 242,35 milioane de lei (fără TVA), iar după finalizarea lucrărilor, acest sector de drum va asigura o legătură modernă, la 4 benzi, pe relația Bucureşti – Piteşti”, potrivit lui Pistol.

Modernizarea acestui sector al DN7 (care asigură legătura între București și Pitești) este importantă inclusiv pentru o serie de investiții care urmează să se dezvolte în zona orașului Titu. Extinderea DN 7 va asigura un acces rutier facil pentru agenţii economici dar și pentru cetăţenii localităţilor din zonă.” spunea în primăvară, ministrul Sorin Grindeanu. La Centrul Tehnologic de la Titu lucrează aprox. 800 de angajați. Iniţial, în vara anului trecut, CNAIR stabilise câştigătoare asocierea Mavgo Holding – BDU Maxi Consult, însă evaluarea a fost contestată şi admisă la CNSC, după cum Economedia a scris aici.

O altă investiție importantă pentru județul Dâmbovița este lărgirea/reabilitarea pe sectoarele DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia.

Cum promitea PSD în 2016 modernizarea celor două șosele din județul Dâmbovița 

Program de Guvernare PSD DN 71

Sursa Google View

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *