Proprietarul Lidl și Bosch Ventures investesc 500 de milioane de dolari în start-up-ul german de inteligență artificială Aleph Alpha

inteligenta artificiala Sursa foto: Accenture

Start-up-ul german de inteligență artificială Aleph Alpha a obținut o rundă de finanțare de serie B în valoare de 500 de milioane de dolari de la un consorțiu de șapte investitori noi, printre care și proprietarul Lidl și Bosch Ventures, precum și de la investitori existenți din rundele anterioare, scrie publicația TechCrunch.

Înființată în 2019, finanțarea Aleph Alpha poate fi eclipsată de cea a OpenAI, finanțată de Microsoft (11,3 miliarde de dolari).

Consorțiul este condus de Parcul de Inovare pentru Inteligență Artificială (Ipai). Runda a fost condusă în comun de Schwarz Group (proprietarii lanțului de supermarketuri Lidl) și Bosch Ventures. Printre ceilalți investitori noi se numără Christ&Company Consulting din Berlin, Hewlett Packard Enterprise și SAP, precum și Burda Principal Investments.

În luna iulie, SAP a investit în Aleph Alpha, alături de alte două investiții în startup-uri de inteligență artificială Anthropic și Cohere.

Sursa foto: Accenture

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *