Proprietarul Pro TV, compania cehă PPF, și-a majorat participația deținută la concernul german de televiziune ProSiebenSat.1

G4Media iun. 2, 2023 0 comentarii
Sigla-Pro-TV-e1685709226522-640x400

Grupul ceh de investiţii PPF, care deține și postul Pro TV din România, şi-a majorat la 15,04% participaţia deţinută la grupul media german ProSiebenSat.1, a anunţat vineri responsabilul pentru investiţii al PPF, Didier Stoessel, potrivit Agerpres.

PPF, controlat de miliardara cehă Renáta Kellnerová, operează câteva posturi de televiziune şi companii media online în Europa Centrală şi de Sud-Est, inclusiv operatorul de televiziune Central European Media Enterprises (CME).

„Majorarea participaţiei în ProSiebenSat.1 demonstrează că PPF este un investitor pe termen lung, cu o amplă experienţă în televiziune, care poate spori valoarea principalei companii media din Germania”, a declarat Didier Stoessel.

PPF, care anunţase în februarie preluarea unei participaţii de 9,1% în ProSiebenSat.1, este acum al doilea acţionar al grupului media german, după MediaForEurope (MFE), companie controlată de familia fostului premier italian Silvio Berlusconi.

Renáta Kellnerová este văduva miliardarului Petr Kellner, fondatorul grupului PPF, care a murit în martie 2021 într-un accident de elicopter în SA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *