Protecția datelor: Zoom plătește 85 de milioane de dolari pentru a evita un proces

conferinta, video, zoom, calculator, laptop

Platforma americană de conferințe video online Zoom a acceptat să plătească 85 de milioane de dolari pentru soluționarea unor plângeri legate de protecția vieții private, a anunțat grupul, duminică, potrivit Le Figaro.

Zoom, care s-a dezvoltat considerabil în perioada pandemiei, afirma că oferă un serviciu integral criptat. Dar, în martie 2020, mai multe persoane au depus o plângere în fața unui tribunal federal din California, în care acuzau faptul că platforma partaja datele utilizatorilor fără consimțământul acestora.

Acordul amiabil, care acordă 85 de milioane de dolari reclamanților, trebuie să fie aprobat și de judecătoarea federală Lucy Koh din San Jose, California. Zoom a acceptat de asemeneaă să opereze peste zece schimbări majore în practicile sale, pentru a spori securitatea conferințelor online sau protecția datelor private.

Într-un email pentru AFP, un purtător de cuvânt al Zoom a declarat: „Confidențialitatea și securitatea utilizatorilor noștri sunt priorități absolute pentru Zoom și luăm foarte în serios încrederea pe care utilizatorii noștri ne-o acordă”.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *