PSD acuză Guvernul că a „furat” 2,1 miliarde de lei din buzunarele copiilor și anunță că depune un proiect de lege pentru creșterea „imediată” a alocaţiilor

G4Media iun. 7, 2021 0 comentarii
copii jucarii sursa pexels

PSD a anunțat luni că va depune în Parlament un proiect de lege pentru creşterea „imediată” a alocaţiilor pentru copii la nivelul stabilit prin lege în ianuarie 2020 și condamnă „ferm” faptul că guvernul nu va acorda cea de a doua tranşă de majorare a alocaţiilor copiilor, prevăzută pentru 1 iulie.

PSD susține că, înainte de alegerile din 2020, „Cîţu şi Orban i-au minţit în faţă pe părinţi şi pe copii”, cu promisiunea că vor eşalona dublarea alocaţiilor, inițiată de PSD, în cinci tranşe semestriale egale.

„Este practic un furt din buzunarele copiilor! Conform proiectului de lege adoptat deja de majoritatea din Senat a PNL-USR-UDMR, vor fi anulate două din cele 5 tranşe promise de PNL înainte de campania electorală, respectiv tranşa 3, prevăzută pentru 1 iulie 2021 şi tranşa 4 pentru 1 ianuarie 2022. Prin aceste modificări, Coaliţia PNL-USR-UDMR fură din buzunarele copiilor suma totală de 2,1 miliarde, pe care ar fi trebuit să le plătească în intervalul 1 iulie 2021-1 iulie 2022. Prin neacordarea tranşelor promise, Cîţu şi Orban fură la fiecare copil cu vârsta între 2 şi 18 ani câte 522 lei, iar de la fiecare copil sub 2 ani sau cu dizabilităţi câte 1.044 lei!”, precizează un comunicat de presă al PSD.

PSD susține că va depune, săptămâna viitoare, în Parlament un proiect de lege pentru „creşterea imediată a alocaţiilor la nivelul stabilit prin lege încă din ianuarie 2020”.

„Conform proiectului de lege ce va fi depus de PSD, alocaţiile vor creşte imediat după adoptare de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilităţi”, precizează sursa citată.

PSD susține și că Guvernul nu a tăiat pensiile speciale, ci că „dimpotrivă tocmai au amânat pentru finalul lui 2023”.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *