PSD: Compensarea la carburanți va fi comună, va participa atât statul, cât și operatorii privați

Redacția iun. 23, 2022 0 comentarii
benzina carburant alimentare pompa foto pixabay

Partidul Social Democrat a anunțat joi că schema de compensare a prețului la carburanți cu 50 de bani va fi suportată atât de statul român, cât și de operatorii privați. Premierul Nicolae Ciucă anunțase anterior că valoarea pachetului de compensare pentru această perioadă va fi de 2 miliarde lei, doar jumătate din acești bani urmând să fie asigurați de la bugetul de stat. Prim-ministrul nu a precizat cine va suporta celalaltă jumătate, de un miliard de lei.

„PSD a prezentat în ultimele zile mai multe soluții privind reduceri importante ale prețului carburanților. Astăzi, premierul Ciucă a decis varianta unei compensări comune, la care să participe atât statul, cât și operatorii privați, astfel încât prețul carburanților să scadă cu 50 de bani”, au transmis social-democrații, pe Facebook.

Ei transmit că consideră în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună și ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de așteptările românilor. Social democrații au propus un preț maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial. În plus, spun ei, în multe alte țări europene, soluția compensării a funcționat doar câteva săptămâni, după care prețurile au revenit și au ajuns chiar la niveluri mai mari.

„De aceea, dacă operatorii din piață vor crește din nou prețurile peste ceva timp, atunci PSD va reveni în Coaliție cu propunerea unui preț maximal sau a limitării adaosului comercial”, conchide PSD.

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *