PSD propune eliminarea declaraţiilor pe propria răspundere pentru cei cu mai multe locuri de consum de energie / Se vor menţine declaraţiile pentru familiile cu cel puţin 3 copii, pentru familiie monoparentale şi pentru cei care au nevoie de aparatură medicală

Redacția dec. 20, 2022 2 comentarii
contor, energie electrica, curent

PSD va propune în coaliţia de guvernare eliminarea declaraţiilor pe propria răspundere pentru cei care au mai multe locuri de consum, pentru a beneficia de plafonarea preţului la energie electrică, se arată într-un comunicat de presă.

Social-democraţii susţin că formularea din lege referitoare la acest subiect este neclară, iar aplicarea ei “ar introduce discriminări”.

“PSD va propune în coaliţia de guvernare ca Executivul să dispună, în regim de urgenţă, eliminarea reglementării privind depunerea unei declaraţii pe proprie răspundere în care trebuie precizat locul de consum la care se acordă preţurile plafonate la energie electrică. Formularea din lege este neclară, iar aplicarea ei ar introduce discriminări, în special în cazul chiriaşilor care se încadrează în limitele de consum pentru care se acordă preţuri mai mici la energia electrică”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de PSD.

Reprezentanţii acestui partid consideră că o astfel de cerinţă creează “probleme majore” la nivelul furnizorilor de energie electrică în privinţa gestionării unui număr mare de declaraţii ce ar trebui depuse într-un termen foarte scurt.

“Nu în ultimul rând, în forma actuală, reglementarea descurajează economisirea de energie pentru categorii largi de cetăţeni, ceea ce contravine politicii stabilite la nivelul Uniunii Europene. Prin urmare, PSD va propune revenirea la formularea care a fost adoptată de Senat, care nu conţinea această prevedere. Se vor menţine însă declaraţiile pe proprie răspundere în cazul familiilor cu cel puţin trei copii, familiilor monoparentale şi al persoanelor cu dizabilităţi care au nevoie de aparatură medicală. În aceste situaţii, declaraţia pe proprie răspundere este necesară pentru acordarea unui beneficiu special, destinat exclusiv acestor trei categorii de consumatori”, mai spune comunicatul.

Sursa foto: Parlamentul European

Comentarii

  1. Foarte buna măsură.
    Din proprie experienta mărturisesc ca potrivit celor doua formulare indicate (cerere și declarație) nu am înțeles ce trebuie sa completez în cazul în care am doua locuri de consum în localități diferite, la furnizori diferiti.
    Toate explicațiile date fie la TV de specialiști în energie, sau de furnizori sunt stas, fără
    solutie pentru situații specifice.

  2. Adevărat ,asta este o bătaie de joc pentru oameni ,de parca altceva acum de sărbători nu ai decât sa cauți toată ziua ce sa faci si cum s a sa faci ?Ai și tu un apartament și o căsuța la tara ,rămasă moștenire sau luata din economie și ești înnebunit cum sa faci cu electricitate ,de parca ai fi mare bogatan cu doua carenu fac nici pe sfertul vilelor lor de sute mii de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *