„PSD insistă pentru menţinerea voucherelor de vacanţă! Reforma fiscal-bugetară este absolut necesară şi se va face, dar nu cu preţul sacrificării lucrurilor bune care şi-au probat utilitatea în timp. Voucherele de vacanţă continuă să reprezinte un serios şi necesar instrument de sprijin, nu doar pentru industria turismului naţional, ci şi de ordin social. Trebui acordare în continuare, însă, nu oricum şi nu oricui”, se arată într-un comunicat de presă remis vineri Agerpres de PSD.

„Soluţia justă” pe care o susţine PSD este ca voucherele de vacanţă să fie acordate, în actualul format (deci nu sub formă de bani), doar acelor bugetari care au un salariu lunar mai mic de 8.000 de lei net, lunar.

„PSD solicită tuturor celor care s-au pronunţat public pentru suspendarea acordării voucherelor de vacanţă, înainte de o decizie oficială, să se manifeste cu discernământ şi responsabilitate, lucru valabil, de altfel, pentru orice membru al Guvernului”, mai arată comunicatul.

Context. Impactul direct al eliminării/suspendării voucherelor de vacanţă sau acordarea alternativă a banilor va determina o scădere cu 35% – 50% a încasărilor din turismul intern, a avertizat joi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Potrivit ANAT, 20% dintre cei care primesc acum vouchere de vacanţă nu îşi vor mai permite să meargă în concedii, în timp ce alţi 20% vor pleca, cel mai probabil, în afara ţării. De asemenea, având în vedere că beneficiarii voucherelor de vacanţă cheltuiau şi sume suplimentare celor 1.450 lei (cu o medie de 1.400 – 1.450 de lei cheltuiţi în plus), impactul negativ va fi cu atât mai mare. Detalii aici.

Este exclus să nu se acorde deloc vouchere de vacanță, a declarat vineri premierul Marcel Ciolacu. Cu toate acestea, surse guvernamentale arată că este o propunere de lucru transformarea tichetelor de masă în bani. Nu este clar dacă Guvernul a decis ca și voucherele de vacanță să fie acordate în bani, scrie Economedia.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, marți, că angajații din sistemul public cu venituri de peste 8.000 de lei net nu vor mai primi vouchere de vacanță.