Pub-urile din Marea Britanie cer înghețarea taxei pe bere înaintea unui Crăciun dificil / Prețul mediu al unei halbe a crescut cu 8 % față de anul trecut

bere londra pub

Pub-urile din Marea Britanie cer ajutorul guvernului pentru a menține prețurile unei halbe de bere la prețuri accesibile de Crăciun, în condițiile în care inflația în creștere determină creșterea costurilor pentru întreprinderi și afectează puterea de cumpărare a consumatorilor, scrie Reuters.

Într-o scrisoare adresată ministrului de finanțe Jeremy Hunt, Asociația britanică a berii și a pub-urilor (BBPA) a solicitat guvernului să readucă înghețarea taxei pe bere în anunțul său bugetar prevăzut pentru 17 noiembrie.

“Avem nevoie ca înghețarea taxei pe bere să fie restabilită pentru a atenua cel puțin o parte din presiunea costurilor asupra puburilor și berăriilor noastre și pentru a evita subminarea măsurilor cruciale de reformă a taxei pe alcool”, a declarat Emma McClarkin, director executiv al BBPA.

Înghețarea, care urma să intre în vigoare din februarie, a fost anulată ca parte a măsurilor luate de Hunt luna trecută pentru a elimina reducerile de taxe stabilite de fostul prim-ministru Liz Truss și pentru a reduce vasta subvenție pentru energie.

BBPA a declarat că prețurile în creștere ale tuturor produselor, de la materii prime la combustibil, au forțat companiile să transfere costurile către clienții lor la bar, prețul mediu al unei halbe de bere crescând cu 8% față de anul trecut.

Taxa pentru producerea și vânzarea berii depinde de tăria acesteia.

Organismul industrial a avertizat că dacă nu se introduce înghețarea taxei pe bere, taxa ar ajunge la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată în acest sector, adăugând că o astfel de înghețare ar canaliza aproximativ 360 de milioane de lire sterline (423,5 milioane de dolari) înapoi în industrie.

Producția economică a Marii Britanii s-a contractat în cele trei luni până în septembrie, potrivit datelor publicate vineri, ceea ce pune țara în pragul a ceea ce mulți economiști spun că ar putea fi o recesiune de lungă durată. Între timp, inflația a revenit la două cifre în septembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *