PwC experimentează cu inteligența artificială pentru a-i face pe avocați să lucreze mai rapid

Redacția mart. 15, 2023 0 comentarii
pwc

PwC a anunțat un experiment de chatbot care urmărește să accelereze activitatea celor 4.000 de avocați ai săi, în cel mai recent semn al firmelor care se grăbesc să adopte inteligența artificială, scrie Financial Times.

Un contract de 12 luni cu start-up-ul Harvey le va oferi avocaților acces la inteligența artificială juridică, despre care PwC a spus că îi va ajuta să lucreze mai rapid la sarcini precum analiza contractelor și efectuarea de due diligence.

Firma din așa numitul grup Big Four a declarat că plănuiește, de asemenea, să găsească modalități de utilizare a serviciului în practica sa fiscală.

Software-ul lui Harvey a fost construit folosind cea mai recentă tehnologie a OpenAI, GPT-4, despre care compania spune că pare să aibă o capacitate de raționament juridic mult mai mare decât predecesorul său.

Firma a precizat că tehnologia va accelera procesul decizional prin producerea de răspunsuri la întrebări, care vor fi apoi revizuite și completate de către personal.

Deoarece este capabilă să analizeze cantități uriașe de text și să scrie răspunsuri convingătoare la întrebări, ar putea fi folosită și pentru a rezuma clauzele cheie din loturi de contracte, a precizat PwC, și, în cele din urmă, pentru a produce rapoarte inițiale de due diligence pe baza instrucțiunilor avocaților.

Firma din Big Four a precizat că intenționează să creeze produse personalizate pentru clienții din domeniul fiscal și juridic folosind platforma Harvey.

Inteligența artificială nu va fi folosită pentru a oferi consultanță juridică și nu va înlocui avocații, a precizat PwC.

Și alte firme din domeniu fac pași către automatizarea sarcinilor de rutină.

Bain & Co și Boston Consulting Group se numără printre cei care experimentează cu OpenAI.

Firma de avocatură Allen & Overy folosește deja Harvey, dar a insistat că tehnologia nu va înlocui niciun angajat, nu va reduce orele facturabile și nu va economisi bani pentru firmă sau pentru clienții săi. Aceasta a declarat că tehnologia ar putea contribui la reducerea costurilor în viitor.

Robin AI, un concurent al lui Harvey, a declarat că a furnizat servicii pentru două firme de consultanță Big Four și pentru firma de avocatură Clifford Chance, care folosesc acest software pentru a revizui și edita contracte. Serviciile lor se bazează pe tehnologia dezvoltată de start-up-ul american Anthropic.

În ciuda interesului larg răspândit, unii sunt îngrijorați de implicațiile pentru date și confidențialitate.

Compania de consultanță Accenture a interzis personalului să utilizeze ChatGPT și alte tehnologii similare “fără permisiune”. Compania, care are peste 700.000 de angajați, a transmis personalului, într-un e-mail văzut de Financial Times, că și-a actualizat politicile privind confidențialitatea și utilizarea tehnologiei pentru a preveni expunerea datelor sensibile.

Sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *