Exporturile globale de gaz natural lichefiat au atins 35,5 milioane de tone în luna ianuarie, în creștere cu aproape 3% față de acum un an

terminal lng gnl krk Foto: e-nergia.ro

Exporturile globale de GNL au crescut cu 2,8% (0,98 milioane de tone) pe an, până la 35,56 milioane de tone, arată datele furnizate de Forumul Țărilor Exportatoare de Gaze (GECF), scrie Gulf Times.

Printre „Primii 10 exportatori de GNL” în ianuarie se află Qatar, SUA, Australia, Rusia, Malaezia, Indonezia, Algeria, Oman, Nigeria și Trinidad și Tobago.

Exporturile mai mari de GNL au fost determinate în principal de țările non-GECF și, într-o măsură mai mică, de țările membre GECF și reîncărcările de GNL. Cu toate acestea, țările membre GECF au fost cel mai mare exportator de GNL la nivel global, cu o cotă de 49,7%, în scădere de la 50,9% în aceeași perioadă a anului precedent.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

În 2023, prognozele arată o creștere a producției globale de gaze, determinată de creșterea în America de Nord, Orientul Mijlociu, Africa, America Latină și Asia Pacific.

Forumul Țărilor Exportatoare de Gaze (GECF) este o organizație interguvernamentală care cuprinde 19 țări membre ale principalilor producători de gaze naturale din lume: Algeria, Bolivia, Egipt, Guineea Ecuatorială, Iran, Libia, Nigeria, Qatar, Rusia, Trinidad și Tobago, Venezuela sunt membri, iar Angola, Azerbaidjan, Irak, Mozambic, Malaezia, Norvegia, Peru și Emiratele Arabe Unite sunt observatori.

Membrii GECF controlează împreună peste 71% din rezervele dovedite de gaze naturale din lume, 44% din producția comercializată, 53% din gazoducte și 57% din exporturile de gaze naturale lichefiate (LNG) de pe glob. Forumul Țărilor Exportatoare de Gaze are sediul central la Doha, în Qatar.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: