Rafinăriile americane vor avea profituri solide în primul trimestru, dar cererea se diminuează

rafinarie sonda petrol

Se așteaptă ca producătorii de carburanți din SUA să afișeze în zilele următoare câștiguri mai mari în primul trimestru, datorită exporturilor de carburanți, chiar dacă cererea internă a scăzut în această perioadă, scrie Reuters.

“Se pare că este un alt trimestru cu adevărat puternic pentru rafinăriile americane, iar bilanțurile lor sunt într-o formă excelentă, dar în al doilea trimestru lucrurile încep cu adevărat să scadă”, a declarat Matthew Blair, analist de rafinare la Tudor Pickering Holt and Co.

Valero Energy, al doilea mare rafinator american după capacitate, dă startul rezultatelor miercuri, cu un profit pe acțiune care ar urma să se tripleze, la 7,23 dolari, conform estimării medii a 17 analiști compilate de Refinitiv, față de 2,31 dolari pe acțiune în urmă cu un an.

Primul rafinator american după volum, Marathon Petroleum, ar urma să afișeze un profit pe acțiune de 5,71 dolari, față de 1,49 dolari în urmă cu un an, în timp ce Phillips 66 ar putea obține un profit de 3,60 dolari pe acțiune, față de 1,32 dolari în urmă cu un an, potrivit Refinitiv. Ambele sunt programate să raporteze la începutul lunii mai.

Exxon Mobil a semnalat în această lună că profitul său din rafinare ar putea ajunge la 3,55 miliarde de dolari pentru această perioadă, față de 332 milioane de dolari în urmă cu un an, care a fost afectat de costurile ridicate de întreținere.

Previziunile privind un al doilea trimestru mai slab reflectă scăderea exporturilor și creșterile de capacitate din Asia, Orientul Mijlociu și Coasta Golfului din SUA, au declarat analiștii.

“Preocupările legate de cererea pe termen lung continuă să cântărească asupra rafinăriilor”, au scris analiștii băncii Jefferies într-o notă de cercetare, subliniind că scăderea preconizată a activității industriale în țările membre ale OCDE va fi doar parțial compensată de China.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *