Raport al Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii: 5,3 miliarde de oameni vor folosi Internetul până la finele anului. În primul an al pandemiei, numărul utilizatorilor de Internet a crescut cu peste 10%

internet-laptop-google-calculator-birou-office-pexels pexels.com

Două treimi din populaţia lumii (66%), echivalentul a 5,3 miliarde de oameni, va ajunge să folosească Internetul până la finele acestui an, după ce, în 2019, ponderea era de 54%, arată un raport al Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii (ITU).

Conform documentului, publicat cu ocazia Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor ce are loc în aceste zile la Bucureşti, în 2020, primul an al pandemiei, numărul utilizatorilor de Internet a crescut cu peste 10%. A fost cea mai mare creştere într-un deceniu. Mai mult, în ţările cu venituri medii scăzute utilizarea Internetului a crescut cu 15%.

În 2020, peste jumătate de miliard de oameni lucrau de acasă

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

De asemenea, se estimează că peste 550 de milioane de oameni din întreaga lume lucrau de acasă, în al doilea trimestru al anului 2020 (peste 17% din forţa de muncă globală), din cauza măsurilor de izolare determinate de pandemie. 

În acest context, apelarea la videoconferinţe a crescut exponenţial.

În toamna lui 2020, Microsoft Teams a avut peste 115 milioane de utilizatori activi zilnic, Zoom a înregistrat în fiecare zi 300 de milioane de participanţi la întâlniri, Google aproximativ 100 de milioane de participanţi, iar Cisco Webex aproape 600 de milioane de participanţi.

Expansiunea internetului, accelerată de pandemie

“Măsurile de carantină din cauza COVID-19 au dus la o accelerare a adoptării serviciilor digitale şi a infrastructurii de bandă largă. Odată cu pandemia COVID-19, conexiunea în bandă largă – pentru cei care au avut-o – a devenit o necesitate vitală pentru muncă, învăţare, accesarea serviciilor de bază şi păstrarea legăturii. Cele mai recente date ITU arată că utilizarea internetului s-a accelerat în timpul pandemiei. În 2019, 54% din populaţia lumii folosea internetul, această cifră crescând la un estimat la 66% în 2022, reprezentând 5,3 miliarde de oameni. O parte semnificativă a acestei creşteri a fost determinată de necesitatea de a utiliza aplicaţii legate de carantină, cum ar fi videoconferinţa pentru muncă şi educaţie, precum şi pentru cumpărături online, acces la serviciile publice şi consultarea medicală de la distanţă”, se arată în raportul “The State of Broadband 2022: Accelerating broadband for new realities”.

Școlile au trecut la format online în pandemie în 188 de țări

Raportul de specialitate face referire şi la cifrele Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), care subliniază că, în aprilie 2020, au existat închideri de şcoli în 188 de ţări, aproximativ 90% au introdus învăţarea digitală sau transmisă la distanţă.  

Comerțul online a urcat la aproape 4 trilioane de dolari în 2021

În ceea ce priveşte utilizarea Internetului pentru shopping online, potrivit datelor Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD), ponderea celor care au făcut achiziţii online a crescut de la 53% înainte de pandemie (2019) la 60% după debutul pandemiei (2020/21), în 66 de ţări cu statistici disponibile.

Cele mai importante companii de comerţ electronic şi-au crescut vânzările cu peste 1,5 trilioane de dolari, după începutul pandemiei. Astfel, în 2019, aceste companii au realizat vânzări în valoare de 2,4 trilioane de dolari, de 2,9 trilioane de dolari în 2020, după debutul pandemiei, respectiv de 3,9 trilioane de dolari în 2021.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: