Războiul Rusiei în Ucraina a declanșat o “catastrofă umanitară”, spune președintele Băncii Mondiale. Prețurile la alimente ar putea crește cu 37%

Redacția apr. 21, 2022 0 comentarii
mancare, alimente

Lumea se confruntă cu o „catastrofă umanitară” din cauza crizei alimentare apărute în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, a declarat preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, pentru BBC, transmite News.ro. El arată că ar putea exista o creştere „uriaşă” de 37% a preţurilor la alimente, care i-ar afecta cel mai mult pe cei foarte săraci.

Malpass a avertizat că creşterile record ale preţurilor alimentelor împing sute de milioane de oameni în sărăcie şi reprezintă o provocare politică şi pentru guvernele care nu pot face nimic în privinţa asta – nu au cauzat asta şi văd preţurile crescând”, a spus el într-un interviu cu editorul de economie BBC Faisal Islam.

Banca Mondială spune că ar putea exista o creştere „uriaşă” de 37% a preţurilor la alimente, care este „amplificată pentru cei săraci”.

„Afectează alimentele de toate tipurile – uleiuri, cereale”, mai spune oficialul Băncii Mondiale.

Potrivit acestuia, accentul trebuia să se pună pe creşterea livrărilor în întreaga lume de îngrăşăminte şi alimente, alături de asistenţă direcţionată pentru cei mai săraci.

Foto: Food waste combat, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *