RCS RDS și-a vândut afacerile din Ungaria unei companii maghiare / Valoarea tranzacției se ridică la 625 de milioane de euro

digi24 sediu Sursa: Digi24

S-a încheiat auditul demarat în luna martie 2021 a DIGI Ungaria, ca urmare compania 4iG Nyrt a semnat contractul cu grupul român RCS RDS pentru cumpărarea afacerilor acestuia din Ungaria, transmite site-ul Hvg.hu, care citează un comunicat al companiei ungare.

Valoarea tranzacției este de aproximativ 625 de milioane de euro, aproximativ 232 de miliarde de forinți, potrivit comunicatului companiei 4iG Nyrt. Tranzacția se va finaliza în luna ianuarie anul 2022, după aprobarea autorităților de la Budapesta.

Odată cu încheierea tranzacției și cu achizițiile făcute în ultimul an, 4iG Nyrt devine unul dintre cei mai importanți actori din Ungaria în domeniul serviciilor de telecomunicații. În același timp, mai scrie Hvg.hu, grupul de firme intenționează să-și construiască o poziție importantă pe piața telecomunicațiilor din Balcanii de Vest.

Potrivit Hvg, hu, DIGI Ungaria s-a aflat pe locul doi la capitolul servicii de voce, internet și TV prin cablu, dispunând de o tehnologie de top prin fibră optică și cu un sistem de servicii de satelit care asigură servicii pe întreg teritoriul Ungariei.

În 2019, DIGI a oferit servicii de telecomunicații în Ungaria, în rândul companiilor din Ungaria a fost prima companie și în regiune printre primele companii care a introdus cele mai rapide servicii de internet (10 GB/ s).

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *