Reff & Asociații a asistat Speedwell în preluarea a nouă hectare din platforma Griro

Redacția dec. 27, 2021 0 comentarii
triama residence

Reff & Asociații | Deloitte Legal a asistat dezvoltatorul imobiliar Speedwell în achiziționarea unui teren de nouă hectare situat în București, pe platforma Griro, unul dintre cele mai mari loturi de teren disponibile în capitală. Speedwell va construi pe acest teren un proiect în valoare de 500 de milioane de euro ce va include apartamente, spații de birouri și servicii, facilități pentru petrecerea timpului liber si spații verzi.

„Felicit echipa noastră de avocați, care a contribuit astfel la încă una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani. Acest proiect a presupus mai mult decât un simplu exercițiu de due diligence și apoi de negociere – am avut onoarea să facem o adevărată incursiune în istoria Griro și să înțelegem rolul pe care l-a jucat zeci de ani în viața orașului. Când ne apropiam de ziua semnării, am avut revelația că nu tranzacționăm o simpla proprietate, ci asistăm la o schimbare de paradigmă, sădind temelia regenerării urbane a Bucureștiului”, a declarat Irina Dimitriu, Partener și Liderul practicii de drept imobiliar la Reff & Asociații | Deloitte Legal.

Fondat de experții în domeniul imobiliar Didier Balcaen și Jan Demeyere, de origine belgiană, Speedwell este unul dinte cei mai activi dezvoltatori prezenți pe piața românească, având proiecte finalizate sau în derulare în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara și Râmnicu-Vâlcea.

Compania vrea să dezvolte 2.000 de apartamente, 60.000 mp de spații de birouri și servicii, facilități pentru petrecerea timpului liber si spații verzi pe terenul Griro din București. Valoarea investiției va fi în jur de 500 de milioane de euro. Platforma Griro se află pe Calea Griviței, în apropierea stației de metrou Grivița, cu acces direct la un bulevard principal cu benzi multiple și mijloace de transport în comun.

Griro București este o companie producătoare de utilaje pentru industria chimică, a gazelor naturale și energetică, fondată în 1897. Proprietarii companiei sunt Fathi Taher (decedat în această vară) și Nicolae Badea, care controlează Griro prin intermediul firmelor Relco și Laminate

Belgienii au primit în septembrie și certificatul de urbanism pentru dezvoltarea celei de a treia faze a proiectului rezidențial The Ivy, din nordul Bucureștiului, care va include 800 de locuințe la finalizare.

Speedweel a finalizat proiectul Record Park cu 236 de apartamente din Cluj-Napoca și mai are în diferite faze de dezvoltare și alte proiecte, precum Paltim, un proiect de tip mixed-use cu componente de rezidențial, office și retail din Timișoara, amplasat pe locul fostei fabrici de pălării, pe un teren cumpărat de la NCH sau Triama Residence din zona de est a Bucureștiului aflat în apropierea proiectului Vivenda Residencias al Hercesa.

De asemenea, belgienii au dezvoltat acum câți va ani clădirea de birouri Unirii View și mai au în program dezvoltarea unui proiect de retail de 20.000 mp până la 35.000 mp  suprafață construibilă, denumit Pelican Park și mai dețin un teren de 20.000 mp construibil în Râmnicu Vâlcea, unde e programată dezvoltarea Riverside City, amplsat pe malul râului Olt, care conform ultimelor informații va includrezidențial și retail.

În fine, compania mai dezvoltă și proiectul de birouri Miro, în Băneasa, de 23.000 mp suprafață închiriabilă, ajuns la finalu lunii august la un grad de închiriere de 84%, cu KPMG cel mai mare chiriaș.

Sursa foto: Speedwell

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *