Refugiat în UK, Puiu Popoviciu va dezvolta, alături de Radu Dimofte, un proiect rezidențial cu cinci turnuri de maximum 18 etaje în nordul Bucureștiului

Proiect ABOVE- towers Sursa foto: dezvoltator

Oamenii de afaceri Puiu Popoviciu și Radu Dimofte vor dezvolta un proiect rezidențial care va include și spații comerciale și de servicii, care  va include cinci corpuri de clădire, dezvoltat în două faze de execuție. Construcția fazei I va fi demarată în S2 2022, pe terenul aflat în proprietatea Metav SA, companie deținută tot de cei doi,  situat în zona Floreasca – Barbu Văcărescu. Termenul de finalizare al proiectului denumit Above este 24 de luni.

„Cu vederi panoramice spectaculoase, apartamentele Above sunt completate de facilități exclusive, precum: Spa & Fitness, cu piscină interioară și saune, Hub & Spoke Lounge, un spațiu de unde poți lucra oricând sau te poți bucura de timpul liber, Piațeta Urbană ce cuprinde o întreagă zonă de promenadă și galerii comerciale, atent împletite cu peisajul urban de grădini și terase de peste 8.600 mp.”, au declarat reprezentanții Above.

Amplasat într-una dintre cele mai efervescente și cosmopolite zone din Capitală, Floreasca-Barbu-Vacarescu (Șoseaua Fabrica de Glucoză),  prima fază a proiectului va cuprinde două turnuri 3S+D+P+18 etaje, la care se adaugă spații pentru restaurant, coffee shop și alte servicii comerciale. Tot în această fază se va dezvolta și un corp de clădire cu regim de înălțime 3S+D+P+10 etaje duplex, cu facilități de recreere la nivelul parterului și demisolului, respectiv sală de fitness, piscină, spa și un spațiu multifuncțional de tip hub & spoke.

Analize Economedia

Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice

Începerea construcției primei faze a proiectului este estimată pentru semestrul al II-lea din 2022, cu termen de finalizare de 24 de luni.

A doua fază a proiectului cuprinde două corpuri de clădire 3S+P+9 etaje, amplasate complementar, cu scopul de a crea o grădină urbană generoasă, cu alei și spații de recreere. Ansamblul are un regim de înălțime variabil, conceput special pentru a oferi vizibilitate panoramică asupra împrejurimilor din toate corpurile de clădire, pentru a asigura locatarilor un nivel ridicat de confort și calitate a vieții.

Cele mai recente dezvoltări rezidențiale din portofoliul grupului sunt Belvedere Residences Faza 1 si Faza 2, (Fabrica de Glucoză 6-8), faza a III-a fiind preluată de britanicii de la London Partners, care vor investi, în total, 90 de milioane de euro în proiect, Zenville (Mircea Eliade nr.10), iar în stadiu avansat de proiectare se află un nou ansamblu de case în Pipera, pe un teren de 32.000 mp.

Pe lângă proiectele aflate în desfășurare, compania urmărește și noi oportunități de dezvoltare în zona de Nord a Bucureștiului. Potrivit reprezentanților săi, pe piața imobiliară există o cerere crescută și susținută, mai ales pe segmentul propus de companie. Cererea constă în concepte de ansambluri cu funcțiuni mixte, compuse din locuințe colective, proiectate atent, dotate cu cele mai noi tehnologii, alături de zone de servicii, completate de facilități exclusiviste și spații verzi mari.

Metav era, inițial, o societate cu profil metalurgic pentru industria aeronautică, dată fiind și apropierea de aeroportul Băneasa, specializată în fabricarea materialelor metalice, semifabricatelor turnate, forjate și sistemelor de frânare, iar acum este administratorul parcului industrial Metav Business Park de la aceeaşi adresă, pe care Popoviciu și Dimofte vor să-l transforme pe viitor în proiect rezidențial cu circa 1.000 de apartamente.

Puiu Popoviciu, acum refugiat la Londra, a fost condamnat definitiv acum patru ani la șapte ani de închisoare în dosarul terenurilor Fermei Băneasa pe care acesta a dezvoltat proiectul mixt Băneasa.

Dosarul „Ferma Băneasa”, așa cum avea să fie cunoscut în presă din decembrie 2012, când DNA l-a trimis în judecată pe Popoviciu, alături de alți zece inculpați, sub acuzația de complicitate la abuz în serviciu și de dare de mită.

Terenul de 224 de hectare a fost subevaluat de peste 150 de ori, a acuzat DNA, iar ancheta a durat şase ani, din octombrie 2006 și până în decembrie 2012. La finalul ei, procurorii DNA au susținut, iar Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a confirmat, prin decizie definitivă, că în perioada 2000 – 2004 Alecu Ioan Niculae, fost rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMV), a beneficiat de sprijinul interesat al lui Popoviciu Gabriel.

Printr-un contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, adică ferma Băneasa ca aport în natură la capitalul social al Băneasa Investments SA, societate controlată de Puiu Popoviciu.

Acum, valoarea totală a proiectului imobiliar Băneasa depășește două miliarde de euro. Popoviciu mai controlează clădiri și terenuri în București în zona Calea Victoriei, Dorobanți, Herăstrău sau Big Berceni.

De asemenea, Popoviciu este și proprietar de hoteluri din București, cele trei unități pe care le controlează, Howard Johnson Grand Plaza, Ramada Plaza și Ramada Parc, înregistrând în anul 2008 venituri de aproximativ 28-29 milioane euro.

Popoviciu a participat și la privatizarea societăților Comaliment, Herăstrău, A.S.D. Miorița și Practic (fosta ICL Alimentara).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Chiar asa sfidare?
    Papagalii astia dau tun dupa tun si statul roman e incapabil sa le ia averile furate tot de la stat!
    Ce zice Cuțu?
    Ca DNA nu stiu sa fi primit ordin pentru ăştia doi banditi?

    • Si cum de s-au dat autorizatii de construire?
      Cat s-a luat spaga?
      Dar se respecta PUZ–ul?
      Din cate se pare nu cred!
      Chiar asa pe față se da şpaga?
      Atat de mare?
      Satura tot partidul?

    • pai de ce prietene ca fug cu bani in state fiscale legate criminalitati internetionale exemplu anglia care asa primesc oligari si criminalide raboi din tota lume care aduc bani in angia acuma sti.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.