Refugiații ucraineni vor putea participa la cursuri IT pentru a învăța programare

computer digitalizare bani

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții IT din Europa, alături de Consiliul Național Român pentru Refugiați (CNRR), lansează un curs HTML dedicat refugiaților ucraineni din România, potrivit unui comunicat de presă. Programul educațional va fi oferit gratuit și este destinat persoanelor care nu au cunoștințe în domeniul IT.

Potrivit comunicatului de presă, cursul este parte a programului EmpowerU al SoftServe, un program global dedicat educației grupurilor vulnerabile. SoftServe a lansat EmpowerU anul acesta în 7 țări: Bulgaria, Chile, Columbia, Mexic, Ucraina, Polonia și România, sprijinind grupuri diverse: de la veterani de război și refugiați la persoane cu dizabilități și mame adolescente.

„În România, acest curs IT dedicat refugiaților ucraineni marchează lansarea EmpowerU. Cursul, creat de SoftServe Academy, se va derula pe parcursul a șapte săptămâni și este format din 10 module. La finalizarea cu succes a programului, cursanții vor ști să creeze pagini web utilizând HTML5 (Hyper Text Markup Language) sau CSS3 (Cascading Style Sheets)”, potrivit comunicatului de presă.

Compania transmite că, pentru a putea participa la acest program, există câteva criterii pe care participanții trebuie să le îndeplinească. „Participanții trebuie să fie cetățeni ucraineni refugiați în România, să fi absolvit cel puțin învățământul liceal și să aibă o înțelegere de bază a limbii engleze. Un alt criteriu important este disponibilitatea de a aloca timp, minimum 6 ore săptămânal, atât pentru cursuri, cât și pentru studiu individual”, potrivit comunicatului.

Cursul dispune de 20 de locuri și va fi susținut în limba ucraineană. Cursanții vor fi selectați de către experții SoftServe Academy în funcție de criteriile prezentate și pe baza scrisorii de motivație trimise de participanți, prin intermediul formularului de înscriere.

Persoanele interesate de acest curs trebuie să dețină un computer sau laptop și să aibă conexiune la internet pentru a participa la sesiunile online. Pentru a veni în întâmpinarea refugiaților care nu îndeplinesc aceste condiții, CNRR va pune la dispoziție în București un spațiu educațional pentru cei care nu au acasă conexiune internet sau computer/laptop.

Potrivit comunicatului de presă, candidații se pot înscrie aici în program. Candidații selectați vor primi un e-mail de confirmare până cel târziu în data de 29 septembrie, cu o săptămână înainte de începerea cursului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *