Renault anunță că planuile de a crea o divizie separată pentru vehicule electrice ar putea duce către o listare separată pe bursă

Renault Union Motors Sursa foto: Renault

Directorul executiv al Renault, Luca de Meo, a declarat marți că planurile producătorului auto de a crea o divizie separată pentru vehicule electrice ar putea duce în cele din urmă la o listare separată, scrie Reuters.

„Acest lucru ar putea însemna o listare separată. Aceasta este o condiție, acesta este exact ceea ce revizuim”, a declarat De Meo într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, planul de separare a listării vehiculelor electrice de cele cu combustie de ardere ar putea crește interesul pentru jucători ca Nissan sau investitori pe termen lung.

Directorul general al Renault, Luca de Meo, vrea să pună în practică planul său de a crea divizii separate pentru vehiculele electrice (EV) şi pentru vehiculele cu motoare cu combustie internă (ICE), în pofida potenţialelor incertitudini costisitoare privind interesele sale în Rusia.

În încercarea de a ţine pasul cu rivale ca Tesla şi Volkswagen, producătorul auto francez a prezentat prima schimbare de strategie în februarie, cu câteva zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, anunţând că planul de redresare este în avans faţă de calendarul programat.

O evaluare internă a progreselor va fi făcută în trei luni, susţin sursele. Cele mai bine vândute modele electrice ale grupului Renault sunt Dacia Spring şi Renault Zoe.

„În pofida problemelor din Rusia, Luca de Meo vrea să se mişte rapid în vederea creării celor două entităţi”. Câteva grupuri lucrează în mod activ la crearea celor două structuri legale separate, care au numele de cod „Ampere” pentru vehiculele electrice şi „Horse” pentru vehiculele cu motoare cu combustie internă, au anunţat sursele.

Sursa foto: Renault

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *