Renault nu va reduce prețurile mașinilor sale electrice, așa cum a procedat Tesla pentru a crește vânzările/ Constructorul auto francez vrea să protejeze valoarea reziduală a mașinilor

Redacția apr. 20, 2023 0 comentarii
renault zoe

Șeful financiar al Renault,Thierry Piéton, a declarat că nu există “niciun stimulent important” pentru a reduce prețurile vehiculelor electrice, avertizând totodată asupra efectului acestei măsuri asupra valorii reziduale a mașinilor, scrie FT.

Reacția lui vine la scurt timp după ce Tesla a promis că va continua să își ieftinească mașinile pentru a crește vânzările.

Constructorul auto francez a declarat joi că principalul său obiectiv este să mențină plățile lunare de leasing ale clienților la un nivel cât mai scăzut posibil, ceea ce ar impune protejarea “valorii reziduale” a unei mașini.

“Atunci când reduci prețurile în mod semnificativ, valoarea reziduală este afectată”, a declarat șeful financiar al Renault, Thierry Piéton.

“Nu există un stimulent mare pentru a reduce prețurile și a omorî valoarea reziduală și a intra într-o spirală pe care au făcut-o unii dintre concurenți”, a adăugat el. “Dacă rezultă pe termen scurt un volum ușor mai mic, așa să fie”.

Tesla a redus prețurile cu până la 20% la unele modele de la începutul anului, ceea ce a condus la temeri legate de un război al prețurilor în întreaga industrie.

Constructorul american de mașini electrice a înregistrat o scădere semnificativă a valorii reziduale a vehiculelor sale în aceeași perioadă, a relatat Financial Times luna trecută, ceea ce ar putea face ca mașinile sale să fie mai scumpe la închiriere.

Elon Musk a indicat miercuri că Tesla va continua să scadă prețurile pentru a-și urmări obiectivul de creștere a cotei de piață.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *