Renovarea locuinței cu bani de la stat prin Programul RePowerEU (P)

repowervidaxl

Românii care își doresc renovarea locuințelor pot respira ușurați, grație programului RePowerEU, prin care pot încasa vouchere de 72.500 de lei. De altfel, Guvernul Comisiei Europene a trimis deja țării noastre, la începutul lunii septembrie, fonduri de aproximativ 1,4 miliarde de euro.

 

Eficiența energetică este obiectivul principal al programului RePowerEU

Dacă până acum te gândeai că singurele modificări pe care le poți aduce locuinței tale sunt cele de design interior, precum niște tablouri sau noi perne pentru scaune, cu voucherul generos oferit de stat, poți face mult mai mult.

Lipsa eficienței energetice este o problemă cu care se confruntă multe case din România.  De aceea, prin ajutorul oferit de stat, se urmărește implicarea românilor, cu precădere a celor vulnerabili, în creșterea eficienței energetice.

Termenul limită pentru a formula Ghidul solicitantului și a pregăti apelul pentru proiecte este trimestrul al patrulea al acestui an. În trimestrul al treilea al anului viitor este necesară finalizarea apelului pentru proiecte, astfel încât investiția să poată fi încheiată până la sfârșitul anului 2026.

Ce poți plăti cu un voucher de 72.500 de lei?

Fiind un voucher acordat pentru modernizarea energetică a locuinței, acesta poate fi utilizat pentru lucrări destinate renovării exterioare. Există 2 axe ale Programului National „Casa Eficientă Energetic”, după cum urmează:

 • Axa 1 – care presupune instalarea de panouri fotovoltaice pe clădiri rezidențiale unifamiliale. Acesta este dedicat populației vulnerabile.
 • Axa 2 – destinată renovării energetice a clădirilor rezidențiale unifamiliale, ce aparțin persoanelor fizice.

Astfel, poți solicita finanțare pentru următoarele lucrări:

 • Izolarea termică a pereților exteriori și a fațadei casei;
 • Înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, ce poate include uși și ferestre noi;
 • Izolarea termică a acoperișului;
 • Instalarea unui sistem fotovoltaic, cu o capacitate de 3kW net (lucrare permisă doar proprietăților vulnerabili, înscriși în axa 1).

Pentru a beneficia de acest voucher, va trebui să dovedești că locuința ta este încadrată în clasa energetică G, F, D, sau E, printr-un audit energetic. De asemenea, la depunerea documentației pentru primirea voucherului, este necesar să prezinți un contract cu o firmă de construcții. Vei mai avea nevoie, totodată, de un proiect care să arate că lucrările pe care le vei face cresc eficiența energetică a  casei cu cel puțin 30 de procente.

RePowerEU – un proiect amplu, lansat în luna mai a anului 2022

RePowerEU este un proiect lansat încă din luna mai anului 2022, care urmărește, printre altele, producerea de energie curată. Prin urmare, sporirea capacității de producere a energiei din surse regenerabile este o prioritate pentru UE.

Aceasta este benefică mediului înconjurător, prin reducerea nivelului de poluare, însă este necesară și pentru a asigura independența energetică a UE. În plus, contribuie la crearea de noi locuri de muncă.

Odată ce știi că eficiența energetică a locuinței tale poate fi îmbunătățită considerabil prin fonduri europene, te poți concentra pe interiorul ei și micile detalii care pot completa o amenajare de excepție. Astfel, vei avea mai mulți bani pentru o altă canapea, un nou fotoliu sau un mobilier modern de dormitor. Cert este că, dacă te numeri printre persoanele eligibile pentru această finanțare, sfârșitului anului 2026 îți poate aduce reduceri considerabile la facturile de încălzire.

Comentarii

  • Da doresc să-mi reabilitez apartamentul de la bloc cum pot intra an posesia acestui woacer șanț pensionar an vârstă de 66 de ani cu multiple probleme de sănătate și au dori sa refac exteriorul sal reabilitez deoarece și cade și nu este destul de cald an apartament dați un număr de telefon și pașii pe care trebuie dai parcurgem sa primesc acest ajutor vasvfi recunoscător mulțumesc vă las un număr de telefon 0736478269 pentru a mă contacta mulțumesc sau la dneavoastra număr de telefon

   • Bună seara va rog îmi puteți da un nr de tel a-și dori sa pot întra în posesia acestor bani pentru renovarea casei suntem o familie mai necăjită avem 3 copiii soțul bolnav,lucrează dar nu câștiga foarte mult pentru a ne putea renova și casa mulțumesc frumos

 1. da este ok deoarece vrem ca să ne consolidăm casa că noi avem casa din paianta acest voucher este bine venit cu salariu din România nu poți nici să renovezi dar sa mai ridici o casa nici o baie nu avem posibilitate sa facem va multumim

 2. Am o casa istorică ,una dintre cele mai frumoase case din Câmpulung Muscel ,Casa Continentelor,ar fi bineveniți pentru reabilitare exterioara

  • Cum pot intra in contact și eu as vrea să-mi renovez casa exterior și acoperiș și geamuri sunt de 66 de ani cu doi băieți bolnavi în casă cu handicap accentuat și cu venit de 2000 de lei 3 persoane in total și avem o viață destul de grea va mulțumim înțelegerea suntem din jud Satu Mare

 3. Mă numesc Bente Aurica am 66 de ani cu multiple diagnosticuri de boala cu 2 băieți cu handicap cu un venit de 449 de lei de persoană iar eu am 1125 de lei deci toți 3 avem 2000 de lei lunar venit avem o situație destul de grea și am vrea sane reparam casa și acoperișul și geamurile din fata trebuie schimbate va rugam sa ne ajutați cu mult respect

 4. Bună ziua a-și dori și eu pentru izolarea casei și panouri pentru a avea curent.Am 3 copiii care 1 din ei este cu handicap grav.

 5. As dorii sa-mi anvelopez casa si sa- mi montez panouri fotovoltaice in acest program. Exista o firma care sa se ocupe de toate demersurile , contra cost ? Pot sa stiu care sunt documentele si procedurile necesare ?

 6. Bună ma numesc sali florica si as dori sa aplic pentru fonduri europene pentru izolarea casei sunt ieu si sotu meu care acum 1 an a facut 6 operati la cap are un furtun an cap si sta cu el tuata viata și din cauza asta nu mai puate sa muncească multumesc

 7. Doar hotii PSD – PNL si rudele lor beneficiaza de banii acestia. Omul de rând nu are cum sa beneficieze. Votati hotii in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *