Reparații rapide pe linia de tren M 600 Tecuci – Iași. CFR Infrastructură a semnat contracte de 163 milioane lei pentru lucrări de tip quick wins pe 42 de kilometri

cfr, cale ferata, tren, lucru, lucrari, feroviar, infrastructura feroviara

CFR Infrastructură a semnat cu Ness Proiect, un constructor din România, contractele pentru reparații rapide de tip quick wins pe Magistrala M 600 Tecuci – Iași, contractele finanțate prin PNRR având o valoare de 163 milioane lei. Licitația pentru reparații rapide pe 42 de kilometri între Tutova și Munteni din județul Vaslui a fost lansată în iunie 2022, iar în august CFR a primit o singură ofertă, de la Ness Proiect.

Lucrările se vor face pentru readucerea liniei la viteza proiectată de 120 km/h, pe o lungime de 42 km, între stațiile Tutova și Munteni, iar durata contractului este de 18 luni.

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că Sucursala Regională CF Iași a semnat astăzi, 09 februarie 2023, contractul, în valoare totală de 163.605.204,47 LEI, fără TVA, pentru lucrări tip QUICK WINS, finanțate prin Planul Naţional de Redresare și Reziliență (PNRR). Odată cu semnarea acestui contract, CFR SA a ajuns la un grad de contractare de 89,14% din PNRR, valoarea totală a celor 126 de contracte semnate fiind de 15,16 MILIARDE LEI. SUCURSALA REGIONALĂ de CĂI FERATE IAȘI și S.C. NESS PROIECT EUROPE S.R.L. PLOIEȘTI au semnat contractul pentru execuția lucrărilor de tip QUICK WINS pe linia CF TECUCI – IAȘI (Fir II), intervalul de stații TUTOVA – MUNTENI, km 286+163 – km 328+000. Valoarea contractului de lucrări este de 163.605.204,47 lei, fără TVA, cu finanțare asigurată din fonduri nerambursabile PNRR și are drept scop eliminarea restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii și creșterea vitezei de circulație până la 120 km/h (funcție de configurația traseului). Menționăm faptul că, în cadrul contractului cu o durata de implementare de 18 de luni, antreprenorul va execuța lucrări de tip QUICK WINS, pe o lungime totală de 41,837 km CF, cu materiale de cale noi achiziționate de constructor, lucrări care vizează înlocuirea punctuală a elementelor componente ale suprastructurii căii – șină, traverse, aparate de cale, piatră spartă – sau orice alt element care va conduce la creșterea vitezei de circulație pentru trenurile de călători și marfă, cu impact direct și imediat asupra duratei de călătorie și/sau asupra creșterii siguranței și a confortului călătorilor”, a transmis joi, CFR Infrastructură.

Investițiile totale în sectorul feroviar din PNRR cu impact asupra regiunii moldave sunt de 131 de milioane de euro, anunța la lansarea licitației, fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor Adrian Covăsnianu (mandatul Cătălin Drulă).

Sursa foto: CFR Infrastructură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *