Reprezentant al IMM-urilor: Mediul de afaceri din România nu mai poate suporta, în acest moment, o nouă creştere a salariului minim

Redacția nov. 20, 2023 2 comentarii
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei

Mediul de afaceri din România nu mai poate suporta, în acest moment, o nouă creştere a salariului minim pe economie, consideră preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, citat de Agerpres.

Acesta a declarat, luni, la Zalău, că marţi va avea loc o întâlnire a Consiliului Naţional Tripartit, cu privire la sectoarele de de activitate pe care vor exista în viitor negocieri colective privind salariile şi beneficiile, iar în cadrul acestei întâlniri, sindicatele vor cere, probabil, o majorare a salariului minim de la 1 ianuarie 2024.

“Nu cred că în acest moment cineva din mediul de afaceri mai poate suporta o nouă creştere. Sigur că putem discuta, poate la mijlocul anului viitor. Vedem cum se va desfăşura economia şi activitatea economică în perioada următoare. Încă o dată, însă, întotdeauna am susţinut salarii decente pentru oameni. (…) Ar trebui să ne uităm şi la impozitarea muncii, felul în care este realizată această impozitare, pentru că dacă fac aşa, o socoteală simplă, pentru doi lei plătiţi, de fapt, un leu ajunge la oameni, un leu merge la stat, automat, prin taxe şi impozite. Or, având această impozitare foarte, foarte mare pe forţa de de muncă nu ajută, de fapt, în realitate. Costurile sunt mari pentru salarii şi ajung bani puţini şi la oameni şi toată lumea e nemulţumită. Şi antreprenorul, că plăteşte costurile acelea mari pentru salarii, şi salariatul. Cel care beneficiază, întotdeauna, este statul”, a afirmat Florin Jianu.

Acesta a subliniat faptul că trebuie găsit un echilibru, iar mediul de afaceri să determine statul să devină mai profesionist, suplu, eficient şi mai îndreptat spre rezultate.

CNIPMMR, confederaţie patronală reprezentativă la nivel naţional pentru IMM-uri, a organizat, luni, la Zalău, evenimentul “Antreprenoriat şi Digitalizare”.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. Jianule , starea fireasca este aceea in care viitorul salariat isi negociaza salariul la angajare fara existenta unui ,, salariu minim ” stabilit prin lege . Voi ,, mediul privat ” puteti si vreti sa impuneti asta guvernarii ?!

  2. Salariul minim pentru o persoana ar fi pe la 8000-9000 lei în mână, atunci nici mici patroni nu o sa mai existe doar.oameni care pretuiesc,munca,,muncă e neplatita in Romania..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *