Reprezentanții Audi spun că rezolvarea crizei de semiconductori pentru industria auto din Germania ar putea dura câțiva ani

Redacția aug. 12, 2023 0 comentarii
Audi

Rezolvarea deficitului de semiconductori care a creat blocaje pentru industria auto din Germania va dura ani de zile, în ciuda planurilor producătorilor de cipuri de a construi fabrici în ţară, a declarat un manager senior al Audi, citat de Reuters.

Producătorii germani de automobile şi producătorii de electronice au fost puternic afectaţi de întârzierile de producţie, cauzate de un deficit global de cipuri.

Directorii şi factorii de decizie politică regândesc liniile de aprovizionare şi încearcă să reducă dependenţa de o mână de furnizori de cipuri din Asia şi SUA.

Berlinul i-a curtat pe cei mai mari producători de cipuri din lume cu subvenţii de miliarde de euro, iar producători precum Intel, din SUA, şi TSMC, din Taiwan, au anunţat anul acesta planuri de a construi fabrici în Germania.

„La urma urmei, durează ani de zile. Se investesc miliarde de dolari”, a declarat Renate Vachenauer, şefa de achiziţii la Audi, companie deţinută de grupul  Volkswage, citată de ziarul Augsburger Allgemeine.

Vachenauer a spus că producătorii de automobile ar putea atenua blocajele prin reducerea varietăţii de cipuri folosite din cele 8.000 de tipuri diferite din vehiculele de astăzi.

„Trebuie să folosim multe pârghii pentru a stabiliza oferta de semiconductori şi, de asemenea, să facem stocuri”, a adăugat ea.

pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *