Reuters: Ce companii au fost sunt afectate de prăbușirea Silicon Valley Bank

Redacția mart. 14, 2023 0 comentarii
angajati, munca, birou, companii

Săptămâna trecută, SVB Financial Group a devenit cea mai mare bancă care a dat faliment de la criza financiară din 2008 încoace, trimițând unde de șoc în sistemul financiar global și determinând autoritățile de reglementare să intervină pentru a limita consecințele. Reuters a alcătuit o listă a companiilor din toată lumea care au depozite la bancă.

De asemenea, prăbușirea a stârnit îngrijorări legate de faptul că majorarea ratelor dobânzilor ar putea expune vulnerabilitățile economiei globale, pe măsură ce se încheie o epocă de zeci de ani de bani ieftini.

AMERICA DE NORD

Companiile din Statele Unite au avut aproximativ 5 miliarde de dolari în depozite, pe lângă diverse facilități de credit, la bancă.

ROBLOX

Firma de jocuri online spune că aproximativ 5% din soldul său de 3 miliarde de dolari în numerar și titluri de valoare, sau aproximativ 150 de milioane de dolari, la data de 28 februarie, erau deținute la SVB.

ROKU

Producătorul de dispozitive de streaming spune că are aproximativ 487 milioane de dolari, sau 26% din numerarul și echivalentele sale de numerar, deținute în depozite la SVB.

BUZZFEED

Firma de media digitală a declarat că avea aproximativ 56 de milioane de dolari în numerar și echivalente de numerar la sfârșitul anului 2022, cea mai mare parte fiind deținută la SVB.

SUNLIGHT FINANCIAL HOLDING INC

Furnizorul de finanțare solară a declarat că cea mai mare parte a numerarului nerestricționat al companiei, care este de 64 de milioane de dolari din 73,2 milioane de dolari, se află la SVB la data de 10 martie.

ACUITYADS HOLDINGS INC

Firma de tehnologie cu sediul în Canada spune că a menținut conturi bancare americane la SVB, care însumează depozite de 55 milioane de dolari.

ASTRA SPACE INC

Producătorul de rachete spune că numerarul său este păstrat în depozite la SVB, suma reprezentând aproximativ 15% din numerarul, echivalentele de numerar și titlurile de valoare tranzacționabile curente ale companiei, la data de 10 martie.

COHU INC

Producătorul de produse semiconductoare spune că deține conturi de depozit la SVB cu un sold agregat de aproximativ 12,3 milioane de dolari, ceea ce reprezintă aproximativ 3,8% din totalul numerarului și investițiilor companiei.

ROCKET LAB USA INC

Producătorul de rachete spune că avea conturi de depozit la SVB cu un sold agregat de aproximativ 38 de milioane de dolari, adică aproximativ 7,9% din totalul de numerar și echivalente de numerar și titluri de valoare tranzacționabile ale companiei la 31 decembrie.

STITCH FIX

Firma de servicii de styling online spune că anticipează că linia de credit de 40 de milioane de dolari pe care o deținea la SVB nu va fi disponibilă din cauza prăbușirii băncii. Linia de credit făcea parte din acordul de 100 de milioane de dolari pe care Stitch Fix urma să îl primească de la trei creditori – SVB, JPMorgan Chase Bank și Citibank.

CIRCLE

Firma americană de criptomonede Circle spune că 3,3 miliarde de dolari din rezervele sale de 40 de miliarde de dolari în monede USD se află la SVB.

BLOCKFI

Creditorul de criptomonede în faliment BlockFi Inc are aproximativ 227 milioane de dolari în fonduri neprotejate la SVB, a anunțat vineri Wall Street Journal.

PAYONEER GLOBAL INC

Furnizorul global de plăți spune că, din totalul de aproximativ 6,4 miliarde de dolari al soldurilor sale de numerar la 31 decembrie, mai puțin de 20 de milioane de dolari se aflau la SVB.

LENDINGCLUB CORP

Firma financiară, care avea active totale de 8 miliarde de dolari la 28 februarie, spune că relația sa cu SVB se limitează la fonduri în depozit de 21 de milioane de dolari, adăugând că aceasta nu reprezintă un risc pentru operațiunile curente ale companiei.

VIR BIOTEHNOLOGIE

Firma de biotehnologie spune că menține conturi operaționale la SVB cu aproximativ 220 milioane de dolari începând de vineri.

SUNRUN

Compania de energie solară rezidențială Sunrun Inc spune că are depozite în numerar la SVB în valoare totală de aproape 80 de milioane de dolari.

SUNNOVA ENERGY INTERNATIONAL INC.

Subsidiara Sunnova face parte dintr-o facilitate de credit în care SVB acționează în calitate de creditor, cu angajamente nefinanțate de 15 milioane de dolari în cadrul unei facilități Back-Leverage Facility.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *