Roboți autonomi americani, trimiși să culeagă zmeură în Portugalia, cu un randament de 25.000 de fructe pe zi/ Uun om culege în medie 15.000 de fructe

Redacția mai 13, 2022 0 comentarii
Robot autonom cules fructe

Roboții autonomi pentru cules fructe au fost concepuți și realizați în cadrul proiectului Fieldwork Robotics al Universității din Plymouth și au fost plasați în două ferme horticole din Portugalia, scrie Lanțul Alimentar.

Fiecare robot autonom dispune de patru brațe pentru cules, dotate cu senzori și cu sisteme de prindere, pentru a reduce timpii de recoltare și a asigura aprovizionarea pieței.

Experții aflați în teren lucrează acum pentru a accelera viteza de cules a roboților, urmărind ca fiecare robot să colecteze 4 kilograme de fructe pe oră sau mai mult de 25.000 de fructe de zmeură pe zi, în condițiile în care un culegător uman culeg 15.000 de boabe într-o zi de lucru standard, de opt ore. Echipa lucrează, de asemenea, la reducerea costurilor de proiectare prin adaptarea materialelor utilizate pentru construirea roboților.
Lansat în 2016, proiectul Fieldwork Robotics a fost creat pentru a produce și comercializa roboți autonomi pentru a umple golurile de productivitate și a lucra alături de oameni. Având în vedere că populația globală va crește în următorii ani, linia de produse a grupului este destinată să răspundă unor nevoi ale sectroului agroalimentar, confruntat cu lipsa forței de muncă.

Citește integral pe Lanțul Alimentar.

Sursa foto: frontierip.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *